donderdag 26 september 2013

WIE WIL EEN SJAAL VOOR DRIE EURO?


De herfst dient zich aan en daarna zal onherroepelijk weer een winterperiode volgen. Tijd om lekker binnen te zitten met de kachel aan, gordijnen dicht, stampot, borrel, etc. En buiten moet je je de komende weken steeds meer en meer inpakken om geen kou te vatten. Op het advertentiebord in de serviceruimte van AH hangt een alleraardigste advertentie: wie wil voor drie euro een nieuw gebreide sjaal?
Het maakte nieuwsgierig, en nadat het telefoonnummer op de advertentie was gebeld volgde een afspraak met Willie. Zie foto boven. Nee, ze hoeft haar achternaam niet op het web, en doe het adres ook maar niet. De tafel in haar woonkamer lag vol kluwen wol, breipennen, sjaals en van die gebreide kragen (vergeten hoe die dingen heten)die je om je nek doet; heet het niet col?
Wat een aardig idee Willie om voor zo'n luttel bedrag sjaals voor mensen te breien. Al breiend: "Ik vind het leuk om te doen en ook is het fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen. Wil je trouwens een kopje koffie?"
Waar vind je nog zoiets? De wereld zit vol eigenbelang en winstbejag, de eigen portemonnee staat meestal centraal. Bij de koffie kwam een zelfgebakken lekkernij. Brei je alleen voor volwassenen? "Nee hoor, ik maak ook kindersjaals."
Hoe lang ben je met een exemplaar bezig? "Dat varieert, soms duurt het een dag, soms twee dagen. Ik brei al meer dan een halve eeuw, vanaf m'n zesde jaar. "

Voor het 'arbeidsloon' hoeft u het niet te laten. Wel even zelf wol bezorgen, voor niet al teveel geld te koop in de promenade van Winkelcentrum Beijum. Voor de Beijumers die de komende herfst- en winterperiode een lekkere warme sjaal willen, bel Willie op telefoonnummer 050-2800717 (graag alleen serieuze reacties).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarom zou je het voor 3 euro doen Willie ?
Schat je zelf op waarde en laat mensen naar inkomen betalen .

Anoniem zei

Ik vind het een heel mooi idee.
Kan zelf al jaren niet meer breien.

Een sjaal is niet zo moeilijk, al hangt het wel van de grootte af.

Anoniem, je kunt toch niet van mensen verwachten dat ze met een loonstrookje binnenkomen?

Ada