dinsdag 3 september 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (40)


September is de maand waarin uiteindelijk alle verkeersstromen rond kruispunt Beijum Zuid zullen gaan zoals ze geacht worden te gaan. Als alles volgens plan verloopt worden de op- en afritten van en naar de rotondes bij Beijum en De Hunze op 23 september voor het verkeer open gesteld.
Op de bovenste en rechter foto is te zien dat er nog steeds wordt gewerkt aan de afrondende werkzaamheden rond het nieuwe viaduct. Op de linker foto is een beeld te zien dat over drie weken ten einde loopt, namelijk dat verkeer via de busbaan en het kruispunt Kardinge Beijum Zuid in en uit moet rijden. Te zien is ook, klik de foto groter, dat er nog steeds aan de oostkant van de Beneluxweg wordt gewerkt. Niet alleen richting Kardinge maar ook richting Noordzeebrug, zie de onderste foto. Beijum krijgt een geheel nieuwe aarden (klei) wal tussen de Beneluxweg en de westkant van de wijk. Op RingGroningen.nl.staat: Tot 23 september (onder voorbehoud)  moet het verkeer op het traject Kardinge-Beijum-Zuid en de Hunze rekening houden met beperkte rijstroken en een lagere snelheid. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid en de Hunze in en uit te rijden. 
Beijum-Zuid en De Hunze zijn tot 23 september dan vanaf Ring Oost bereikbaar via de aansluiting Kardinge (busbaan) en Beijum-Noord. In genoemde perioden wordt het recent ingereden nieuwe viaduct aangesloten op de nieuwe rotonden.
Nieuwe aansluitingen
Vanaf 23 september (onder voorbehoud) zijn alle rijstroken op de Oostelijke Ringweg weer beschikbaar. Dan kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe aansluitingen en rotonden richting Beijum-Zuid en de Hunze.
Het viaduct is al vanaf 22 juli geopend voor verkeer, maar dat is alleen voor verkeer tussen Beijum-Zuid en de Hunze (niet vanaf de Oostelijke Ringweg), inclusief voor fietsers.  

Geen opmerkingen: