zondag 29 september 2013

BEIJUM IS TOPWIJK

Het is altijd een genot om de zaterdageditie van Dagblad van het Noorden door te vlassen. Zoals gistermiddag, in de stralende zon in de tuin van ondergetekende. Wat brengen de columns van J.P. Rawie en Lohues? En verder, valt er nog wat nieuws te melden, of heeft alles al op het www gestaan? Het abonnee-bestand van de krant van het Noorden daalde afgelopen jaar met ruim vier procent terwijl sommige nieuwssites hun lezersaantallen met sprongen zien stijgen.. Tja, geen wonder, lezers interesseert het geen jota of een schrijver van nieuwsberichten een professional is, of dat het een amateur uit de hoofdklasse van de schrijversdivisie is. 

Het wereld wijde web is bezig om alle papieren informatievoorzieningen te verslinden en op te vreten. Geen wonder, op het web kun je veel meer schrijven dan in een krant, de grenzen liggen veel ruimer. Zie ook dit bericht op de NieuweReporter.
Wat is het daarom gezellig om nog even een ouderwetse papieren krant in handen te hebben. Kan dat over tien jaar nog? Het zou wat deze blogger betreft mooi zijn van wel.

Maar goed, ondergetekende zoekt altijd even naar Beijumer nieuws in de papieren versie van de zaterdag-editie van het Dagblad. Zoals gistermiddag.
Je houdt het niet voor mogelijk. Welgeteld één keer kwam ik de naam Beijum tegen. Dat is geen ramp, immers geen nieuws is goed nieuws.
Maarrrr, bij een artikel over zonnepanelen in de stad stond: Beijum is topwijk.
Niet te geloven. Dat is nog nooit eerder gebeurd. Beijum, achterstandswijk, is een topwijk.
Ondergetekende moet het even verwerken. Klaar, we zijn een topwijk als het op hennepplantages aankomt. Hangproblematiek, overlast, drugsgebruik en leegloop bij Plein Oost.
Maar nu zijn we ook een topwijk als het op zonnepanelen aankomt. Beijum telt 1333 zonnepanelen, en is daarmee koploper van de stad. Om het nieuws te verwerken fietste ondergetekende even naar de Sijgersmaheerd en maakte de foto die u ziet. Hij telt 12 zonnepanelen op één dak.

Zie ze toch eens schitteren in de zon. Mensen toch, Beijum is een topwijk. 'Vroeger' werd gezegd, 'zoiets mag wel in de krant.'
Maar dat hoeft tegenwoordig niet meer.

Geen opmerkingen: