vrijdag 13 september 2013

ANTI KRAAK IN GEBOUW DE DOEFMAT

Het sinds het einde van het vorig schoolseizoen leeg staande schoolgebouw waar De Doefmat in was gehuisvest, heeft een nieuwe bestemming. Komende nacht slaapt er reeds iemand in. Anti-Kraak. Komen er ook ateliers in? Studenten?

De foto die u ziet is tegen het middaguur gemaakt. Aan de bedrijvigheid op het voormalige schoolplein was en is te zien: er gaat wat gebeuren. U ziet een bus met de opschrift De leegstand voorbij voor ´De Doefmat´staan. In het naast gelegen buurtcentrum Het Heerdenhoes vertelde de beheerster: "De gemeente heeft anti-kraak voor het pand geregeld. Komende nacht slaapt er al iemand. Naast dat er gewoond gaat worden komen er ook ateliers." Op het moment dat de foto werd gemaakt zei een passant: "Er komen allemaal studenten in."

Leven in de brouwerij in dit gedeelte van de Isebrandtsheerd. De leegstand van dit grote pand voorbij. Of omwonenden blij zijn met de nieuwe bestemming? Geen idee. Had Pand49 er geen onderkomen kunnen krijgen? Het is nogal een duur pand op Plein Oost die ze nu gebruiken. In elk geval is de intentie van CareX om het gebouw ´zinvol en maatschappelijk´ te gebruiken. Wordt vervolgd.
CareX lost leegstand op door zinvol maatschappelijk gebruik. Leegstand is nergens goed voor. Tijdelijke bewoning en tijdelijke werkruimte voegen waarde toe aan de samenleving.  http://www.carex.nl/

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat dit zomaar kan zeg. Is er in Beijum geïnventariseerd was mensen willen?

Anoniem zei

Tja , wat wil de mens ?

Anoniem zei

De anti -krakers zijn misschien wel erg creatieve mensen .
Daar zullen we het uiteindelijk van moeten hebben .