donderdag 19 september 2013

WERKZAAMHEDEN IN DE GREVINGAHEERD

 Het is me bekend dat er woongroepen van De Zijlen in de Grevingaheerd zijn. O.a. Wim die in de Boerderijum werkt verblijft er. Niet verkeerd, al zeg ik het zelf, verstandelijk gehandicapten die geïntegreerd in de Beijumer samenleving wonen. Ik heb nooit iets van overlast gehoord over deze 'doelgroep', i.t.t. sommige mensen die in andere gedeeltes van Beijum wonen. Het is maar wat je verstandelijk beperkt noemt. Maar dat terzijde.
Naar het schijnt zijn ze nieuwe kozijnen in dit gedeelte van de Grevingaheerd aan het plaatsen. Zie linker en rechter foto. Zoiets moet af en toe, dat oude en versleten onderdelen van huizen moeten worden vervangen.

En naar het schijnt kunnen er gevaarlijke stoffen en geuren vrij komen als er gesloopt en gerenoveerd moet worden (en niet als je er gewoon woont). Zie de bovenste foto. Bezoekers moeten zich melden bij, en let op de rode beginletters: Deskundig Toezichthouder Astbestsloop. Nee, het telefoonnummer is niet bekend. Stel dat je je niet meldt en onder het gele lint door loopt, dan treedt artikel zoveel (461) in werking. Hij die, zonder daartoe gerechtigd te zijn, zich op eens anders grond waarvan de toegang op een voor hem blijkbare wijze door de rechthebbende is verboden, bevindt of daar vee laat lopen, wordt gestraft met geldboete van de eerste categorie. Zie Overheid.nl.

Het gele lint ziet u ook op de linker en rechter foto. Aan deze kant staat u boetevrij. Maar klim er beter niet onderdoor. Je kunt dan zomaar gestraft worden met een geldboete van de eerste categorie. De grens tussen giftige stoffen en astbest en geen giftige stoffen en astbest kan klaarblijkelijk erg dun zijn.

De bewoners van deze huizen aan de Grevingaheerd krijgen nieuwe kozijnen. En dat moet even heel secuur gebeuren.


1 opmerking:

Anoniem zei

De Zijlen is in een gedeelte van het wooncomplex, in het andere deel wonen studenten/afgestudeerden. De bewoners van de Zijlen zijn over het algemeen goed geïntegreerd, regelmatig maken we even een praatje.

De ramen die uit het complex zijn gehaald zijn, zoals op de foto's te zien is, buiten neergezet. Gisteravond heb ik een man gezien die bezig was met (het meenemen van?) een aantal ramen en daarbij heeft hij waarschijnlijk ook mijn terrasdecoratie gestolen...dat vind ik dan wel weer erg jammer van zulke werkzaamheden, de negatieve aandacht die wordt getrokken...
Ik heb een dadersignalement,dus mochten instanties daar baat bij hebben dan hoor ik het graag.