zaterdag 21 september 2013

PISANG GORENG EN LUMPER VOOR BRUISEND BEIJUM

De jongedame op de foto trof ik gistermiddag op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum. Ze had boodschappen in de hand die geen dagelijkse kost zijn voor de doorsnee Beijumer. 

En dat heeft een reden: "Ik sta morgen op Bruisend Beijum (nu, vanmiddag; JF), mensen uit twaalf verschillende culturen staan 's middags in klederdracht bij tafels met lekkere hapjes." Wat ga je maken? "Pisang Goreng en Lumper." Even googelen, wat voor lekkers staat ons te wachten? Lumper is een gevulde rijstrol met kip. Pisang Goreng is gebakken banaan.

Het is een beproefd recept in Beijum, wil je mensen binden dan ga je samen eten. Kleurrijk Koken. Dat is het doel van Kleurrijk Bruisend Beijum. Niet alleen gaan organisaties etaleren wat ze het komende seizoen te bieden hebben, er wordt ook getracht binding tussen de verschillende culturen in Beijum te bewerkstelligen.

Zumba in da Zity mailde zojuist. Of  even op Beijumnieuws kan worden vermeldt dat er om 16.00 uur een dansworkshop voor kinderen en ouderen wordt gehouden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Selamat magan!