zondag 8 september 2013

ONDERTUSSEN IN HET CAFÉ BILJART


Na gedane arbeid is het altijd prettig om even een pilsje te gaan drinken in het Café Biljart aan de Claremaheerd. Zoals gisteravond. Of beter gezegd, vannacht. Na terugkomst in Beijum liep ondergetekende even die kant op. Wat was het rustig in de Claremaheerd. Is het met het verdwijnen van de videotheek wellicht ook gedaan met de hanggroep die er bijna elke avond staat of stond te hangen? Wie zal het zeggen, het kan ook zijn dat het regenachtige weer een rol speelde. Hangen in de regen, nee dat doet niemand. De straat was helemaal uitgestorven. Zie foto links. Maar dan binnen. Wat een frisse ondernemende types zitten daar aan de bar. Maar ook, wat een bekende gezichten, waren ze niet onlangs op tv? Deden ze niet iets met flyboards? Jawel. En niet zomaar wat. Twee jonge kerels uit Beijum Oost zijn importeurs van de inmiddels populaire en spectaculaire flyboards. Bekijk eventueel hier het onlangs gepubliceerde bericht op Rtv-Noord (inclusief video).

Op de bovenste foto ziet u de twee tevreden kijkende Beijumer ondernemers van hun vrije zaterdagavond genieten. Links staat Arnoud Stoppels met naast hem Remco Weistra. "We zijn erg tevreden, het gaat erg goed met de zaken maar we blijven met beide benen op de grond staan. We laten ons de kop niet gek maken." Als dat geen Grunninger mentaliteit is, goed zaken doen en tegelijkertijd nuchter blijven.

Of ze binnenkort misschien een demonstratie met flyboards in de Kardingerplas willen geven? Jazeker, dat valt te regelen. Wellicht binnenkort meer daarover.

(Het Café Biljart verbindt zich wederom een jaar aan Beijumnieuws. Nieuwe adverteerders zijn welkom op Beijumnieuws@online.nl)

1 opmerking:

Anoniem zei

Grappig. Kunnen ze geen demo in de Zuidwending geven...lol