dinsdag 24 september 2013

NIET MET DE SMARTPHONE ACHTER 'T STUUR!

Ondergetekende heeft zich er wel eens aan bezondigd, maar hij is er mee gestopt. Maar wat is het verleidelijk om even te kijken als er weer een signaal binnenkomt van een sms of app. Nee, het kan niet, al rijdend op de smartphone kijken. Te gevaarlijk. 
Staat ook op Nos.nl.:Berichtjes lezen op je smartphone tijdens het autorijden is levensgevaarlijk. Daarvoor worden automobilisten en fietsers gewaarschuwd in een nieuwe campagne die vandaag is begonnen.
In de campagne wil het ministerie van Infrastructuur mensen wijzen op de gevaren van het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid schat dat er in het verkeer jaarlijks tientallen mensen om het leven komen doordat bestuurders tijdens het rijden een berichtje schrijven of lezen.
Slingeren
TNO meldt dat iemand die op de snelweg 3 seconden op zijn smartphone kijkt, ongeveer de lengte van een voetbalveld aflegt. Ook slingeren bestuurders vaker die met hun smartphone bezig zijn.
Ondergetekende doet het niet meer. Appen en surfen tijdens het autorijden. Verkeersveiligheid is een groot goed. Wat wel even kan, zie foto's, internetten, een reactie moderaten, appen of sms-en voor de stoplichten van het Julianaplein. Vooral in de file. Foto's zijn afgelopen vrijdagmiddag gemaakt, tijdens een minuut of acht wachten en langzamerhand opschuiven in de rij auto's.

3 opmerkingen:

emmy zei

Ze zouden ook actie moeten houden voor fietsers. Op de weg naar werk en terug kom ik dagelijks mensen tegen die zo nodig tijdens het fietsen met hun mobieltje moeten spelen. Ze rijden vaak op de verkeerde kant de weg of nog erger slingeren heen en weer. Wat kan nu zo belangrijk zijn dat het niet kan wachten tot je thuis bent?

Anoniem zei

Heel goed Emmy !

Anoniem zei

gps op je foon, kijken waar je naar toe met je fiets