dinsdag 24 september 2013

SLEUTELS GEVONDEN BIJ DE BUSSLUIS

De sleutels die u op de foto ziet zijn vanmiddag bij de bushalte op Beijum West gevonden. De eerlijke vinder bracht ze naar fietsenmaker Postma, waar de rechtmatige eigenaar ze weer op kan halen.

Altijd vervelend als je je huis niet in kunt omdat de huissleutel weg is. Maar gaat de digitale revolutie hier binnenkort uitkomst bieden? Kun je straks met een app op je smartphone je deur ontgrendelen?

Het Fraunhofer Institute for Secure Information Technology (SIT) werkt aan een smartphonetoepassing voor het bedienen van deursloten.
Deuren vergrendelen en ontgrendelen van deuren met behulp van near field communicatieon (NFC) is al vaker vertoond, maar het Fraunhofer-instituut wil de truc nu inbouwen in smartphones, nu deze steeds vaker van een NFC-chip zijn voorzien. Fraunhofer demonstreerde de Key2Share-technologie op de CeBIT-show.
Via een app kan de primaire eigenaar van de ontgrendelingscode derden, al dan niet tijd-gebonden, toegangsrechten verlenen. De toekenning van toegangsrechten verloopt via mail of door het scannen van een QR-code op het scherm van de smartphone van de beheerder. Lees hier.

Geen opmerkingen: