donderdag 26 september 2013

KRUISPUNT KARDINGE IS AAN DE BEURT
De chaos bij kruispunt Beijum Zuid is grotendeels voorbij en langzamerhand wordt de focus naar het kruispunt Kardinge verplaatst. Op de bovenste foto is te zien dat de hoge berg zand, een aarden wal, naast het Kardinger-viaduct wordt verwijderd.
Als de lezer de linker foto groter klikt dan is het sportcentrum op de achtergrond te zien. Dagelijkse kost, vooral tijdens spitsuur, is de ellenlange file die op de Kardingerweg, tussen de Ulgersmaweg en het Kardinger kruispunt, staat.
Rechts, op dezelfde foto, is de busbaan, het Oosterhamrik Traject, te zien. Sinds vorige week is een tussenweg tussen genoemde wegen aangelegd (Op de voorgrond van de foto).
Het is niet de bedoeling om een nieuwe serie te beginnen, daarom eenmalig een ingezonden bericht over de naderende werkzaamheden bij kruispunt Kardinge:
Vanaf 30 september starten de werkzaamheden voor de realisatie van de nieuwe aansluiting bij Kardinge/Ulgersmaborg. Het verkeer moet tot half november bij Kardinge rekeninghouden met omleidingen en beperkte rijstroken. De totale werkzaamheden voor de realisatie van dit nieuwe deelproject aan de Oostelijke Ringweg duren tot de zomer van 2014.
Vanaf 30 september starten de heiwerkzaamheden voor het nieuwe viaduct.
Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. In verband met deze werkzaamheden zijn beperkte rijstroken op de Oostelijke Ringweg bij Kardinge beschikbaar. De afslagen richting Kardinge en Ulgersmaborg-Noord zijn dan enkele weken afgesloten. 
Het verkeer wordt omgeleid via Lewenborg en de Parkallee. Voor bestemmingsverkeer voor Ulgersmaborg-Noord, wordt de Oosterhamrikbaan (busbaan) opengesteld tot aan Grondzijl. Via een bypass vanaf de Oosterhamrikbaan zijn Ulgersmaborg-Noord en Grondzijl dan bereikbaar. Vanaf 20 oktober is de afslag Ulgersmaborg-Noord weer open. De afslag Kardinge blijft gesloten t/m begin november voor de aanleg van de rotonde aan de Kardinge-zijde. Voor fietsers gelden er incidenteel omleidingen. De verwachting is dat het nieuwe viaduct in de zomer van 2014 klaar is. In de zomer en in het najaar van 2014 vindt dan de aansluiting van de wegen op de rotonden en de nieuwe viaduct en afrondende werkzaamheden plaats. De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak ombouw Oostelijke Ringweg die in de periode 2010-2015 plaatsvindt.
 Voor meer informatie zie ook www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen.

Geen opmerkingen: