zaterdag 14 september 2013

MUZIEK IN HET KARDINGERPARK

De bewoners van de wijken Lewenborg, Ulgersmaborg en Beijum kunnen vanaf het middaguur meegenieten van hard dreunende muziek vanuit het Kardingerpark. Je moet er van houden, de een zal het teringherrie noemen, een ander vindt het weer prachtig. De organisatie van het NazomerenFestival: "Er zijn al 3000 kaarten verkocht."

Ondergetekende ging omstreeks kwart voor twee even poolshoogte nemen. Het hield op dat tijdstip net op met regenen. Het terrein naast het Klimcentrum was drassig, maar er werd alles aan gedaan om overtollig water weg te werken. Zie foto rechts. De muziek komt hard over, maar het schijnt binnen de gemeentelijke normen te vallen. Aldus de vorige week gepubliceerde bewonersbrief. (Bij dit blogbericht staat ook een flyer met het programma van vandaag er op): Ook met betrekking tot het geluid nemen wij maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De geluidsapparatuur zal zorgvuldig worden opgesteld, hiernaast zal het geluid worden gemonitord door middel van geluidsmetingen, zodat er voldaan wordt aan geluidsvoorschriften van de Gemeente Groningen.  Daarnaast zal er vrijdag middag tussen 15.00 en 17.00 uur een korte soundcheck worden gedaan. 
De meningen in de wijk zullen zoals gemeld verdeeld zijn. Ondergetekende trof betrokken en enthousiaste mensen van de organisatie op het terrein. Ze zullen er alles aan doen om het jongerenfestival in de achtertuin van de wijk in goede banen te leiden. Het doet een beroep op de tolerantie van Beijumers, dat wel. Kan het, een dag in het jaar een muziekfestival in Kardinge?
Nazomeren Festival: Timetable, after en belangrijke laatste info
Yes! Zaterdag is het zover, de eerste editie van Nazomeren Festival! 12 uur lang de internationale top uit de (deep)house, techhouse en techno scene op de Kardingerplas in Groningen! De opbouw van de verschillende stages is in volle gang en wij kunnen niet wachten om het resultaat aan de bezoekers te laten zien.
All weather proof
Zoals bij een echte Hollandse nazomer hoort is het weer deze week wat wisselvallig. Maar geen nood, wegens deze voorspellingen, plaatsen wij extra overkappingen bij de open air stage. De Wilde stage in een grote tent, dus voldoende plek om droog te staan. Lees hier.
(Klik de foto's groter; linker kleine foto, hier komt de muziek vandaan. Rechts, nog heel veel lege fietsrekken.)
Update 21:03 uur; op een bepaalde manier reageren lezers niet onder dit bericht, maar wel onder de tien dagen geleden gepubliceerde Bewonersbrief.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wonderbaarlijk dat de gemeente Groningen hiervoor een vergunning afgeeft! Moet dat nou echt? Wat een klereherrie, als ik het zo mag zeggen.

Anoniem zei

Hopelijk zijn er ook nog foto's van mensen die er wel van genieten. Want voor een handjevol hoeft een halve wijk toch niet die domme boemboems aan te horen?

Overigens is die wateroverlastprobleemoplossingsfoto wel erg grappig.

Kees K.

Anoniem zei

Wat een onverdraagzaamheid. Een dag per jaar, laat ze toch lekker genieten. Het is ook niet mijn soort muziek, dus ik ga er niet naar toe. Mensen, wees wat verdraagzamer!

Anoniem zei

Dat er hier niet gereageerd wordt en bij je andere verwijzing wel, komt misschien (in ieder geval van mijn kant) omdat de titel festival karinge als zoekterm is gebruikt in google, zo kwam ik op dat bericht.

Al had ik je blog wel eerder gevonden maar geen volgzame volger.

Ada

Anoniem zei

Gun die kids toch hun feestje. Wat weer een ouderwets gezeur. Jullie klinken net als jullie ouders, wat jullie nooit zouden doen! :-)