woensdag 25 september 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (43)


Ondergetekende reed de afgelopen dagen veelvuldig over het kruispunt Beijum Zuid naar de een of andere bestemming. Invoegen, uitvoegen, de rotonde over, wat een feest, het getob over de busbaan naar Kardinge is voorbij. Ook passeerde hij het kruispunt een paar keer per fiets. Kijk kijk, de Heerdenpadpoeswachter is er weer. Zie bovenste foto. Wat was die lang uit beeld, zal ze door de chaos bij het kruispunt de kluts kwijt zijn geweest. Heette ze niet Liesje? Zie o.a. dit blogbericht.

Bekijk bovenste foto eens goed. Te zien is dat er een andere voorrangssituatie op de splitsing van het Heerdenpad is ingesteld. Rechts had hier altijd voorrang op links. Maar nu niet meer, zie de haaientanden. Rechtdoor gaat voor. Dat is even uitkijken geblazen (rechtdoor gaat naar de stad, rechtsaf naar Winkelcentrum Beijum/Bottemaheerd, fotograaf staat met de rug naar de wijk toe).

Niet op de foto, wat apart is is dat de aansluiting via de afslag vanaf de Beneluxweg, vanaf Kardinge bekeken, niet rechtstreeks naar de rotonde gaat, maar dat eerst een stukje busbaan (ongeveer 50 meter) als hobbel moet worden genomen. Dan de rechter foto. Vanaf de oprit en een lange invoegstrook richting noorden komen automobilisten op de Beneluxweg terecht. Niks bijzonders. Alleen, tussen het einde van de invoegstrook (foto) en de afslag naar Beijum Noord zit maar pakweg 75 meter. Na de verdrijvingsstrook die is te zien volgt direct de afslag. Had dat niet doorgetrokken kunnen worden (afslag en invoegstrook ineen)? Maar goed. Beijum in- en uitrijden is een stuk gemakkelijker geworden. Het gedoe is voorbij. Zie de video. Per ongeluk zijn het eerste en laatste fragment dubbel gemonteerd. De Muziek? Naughty Boy zingt het ruim 119.000.000 bekeken melodieuze  La la la..... (Liesje staat ook op de film)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch echt jammer dat de BOB en Beijumkrant geen muziek toe kunnen voegen !

Anoniem zei

Gescheiden in- en uitvoegstroken lijken mij altijd te prefereren boven een weefvak i.v.m. de verkeersdoorstroming en de overzichtelijkheid. Zeker als er gewoon ruimte voor is, zoals hier.

Anoniem zei

Johan, de poes heet Mies.

Anoniem zei

Ziet er mooi uit de rotondes Had toch liever 1 min voor het rode licht staan wachten om de ring op te gaan IPV de rotondes.