maandag 16 september 2013

MAANDAGOCHTEND (170)

De eerste herfstbladeren liggen reeds op het voetpad en de rijbaan van de Emingaheerd. De herfst en winter zijn bij uitstek dé jaargetijden waarin het extra prettig is om een overdekt winkelcentrum te hebben, en omdat er toch een boodschap gedaan moest worden ging ondergetekende daar maar even rondneuzen. 
Is er nog wat bij voor de serie 'Maandagochtend?' Vast wel. De plofkraak op Winkelplein West?  Tja. Hoe bedenk je het als crimineel om tegen half vijf 's nachts met een auto een pinautomaat te willen kapot rammen!

Ondergetekende is opgegroeid met het woord plof. Het is Grunnings voor brommer. Een plofkip is weer wat anders. En nu hebben we de plofkraak. Je gaat je van alles afvragen, zullen de heren daders vaak op het winkelplein hebben rondgehangen om de situatie aldaar te bestuderen? Met wat voor snelheid ram je in Godsnaam tegen zo'n pui aan? Waar vlucht je heen na de rampartij? Ren je elk een kant op? Met een bivakmuts op? Staat er honderd meter verderop een fiets of een brommer (plof)? Zullen het Beijumers zijn? Hebben ze menselijke gevoelens en een geweten? Een hart? Via Twitter stuurde ondergetekende gisteravond nog een foto rond. De geattaqueerde pinautomaat zit veilig  in hout ingepakt. Zie hier. Nog even bij de bewoners die boven de kraak wonen stilstaan. Al twee weken hebben ze last van herrie omdat de Lidl gaat verbouwen, en dan midden in een rustig weekend om half vijf 's ochtends je bed worden uit geknald. Leuk is anders.  Nee, het verdient allemaal geen schoonheidsprijs.

Over schoonheid gesproken, m'n aandacht werd vanochtend getrokken door de aankondigingen achter het raam van de schoonheidssalon in de promenade van het winkelcentrum. Je kunt er je overtollige haren laten verwijderen door een gepatenteerde techniek d.m.v. ipl, staat er te lezen. Zie bovenstaande afbeelding. Voor een simpele Grunninger is zoiets niet te vatten. Je overtollige haren gepatenteerd laten verwijderen door ipl? En dat veilig, effectief, snel en pijnloos op alle delen van het lichaam? Mijn God, wat een krankzinnigheid nou weer. Het wordt ook nog eens gedaan met verkoelende gel?   

 Bekijk ook de linker afbeelding. Een directe oplossing van cosmetische huidoneffenheden? Wat is er tegen een huidoneffenheid? Die heeft ondergetekende op elke vijf centimeter van z'n grote lijf. Is daar wat mis mee? Mag dat niet? Moet hij z'n okselharen en op andere plekken, die tocht echt overbodig zijn, soms ook gepatenteerd laten verwijderen?
Tussen de linker en bovenste foto hangt de rechter afbeelding achter het raam van de schoonheidssalon. Schoonheid? Zulke wijven, nee ik moet dames zeggen, pardon voor het ochtendchagrijn, bestaan toch niet echt? Tenminste, die zie ik nooit in het straatbeeld van Beijum. Bij elke 'gewone' dame zie ik wel een of meerdere oneffenheden. Een pukkel op een wang, gebarsten lippen, te dik, te dun, te grote of te kleine borsten, een loopneus, een verrot gebit, piekhaar, etc. Vrouwen uit het échte leven, wat een schoonheid. De portretten die hier zijn te zien zijn zó fake. Is dat schoonheid? En waarom moeten die bloemetjes daar bij het gezicht? Kunnen er een paar natuurlijke wratten en sproeten in de gezichten worden gedrukt?

De bladeren beginnen langzamerhand uit de bomen te dwarrelen. De natuur gaat zoals altijd haar gang. Zo ook bij mensen. Jonge mensen worden in de loop der jaren ouder en rimpeliger. Vijftig plus mannen krijgen meestal een buikje. En dames uit deze leeftijdsklasse voldoen om uiteenlopende redenen (zwangerschappen, borstvoeding, etc.) meestal ook niet meer aan het schoonheidsideaal.

Een prettige week toegewenst. Let een beetje op de schoonheid van het leven om u heen. En blijf vooral 's nachts uit de buurt van de pinautomaten in de wijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja , ja .
Mooi, mooier , mooist ....
Je hebt helemaal gelijk .
Wat een ongelooflijke armoede .

Anoniem zei

Overtollig haar...
Daar moet ik lang over nadenken.

Ada