zondag 15 september 2013

EEN TOPATTRACTIE MOET ONDERHOUDEN WORDEN

Als er deze nazomer geen dagen meer komen waarop het 25 graden of warmer wordt, dan is het eerst weer voor een maand of acht gedaan met de feestvreugde rond de nieuwe topattractie op Plein Oost. Kijk desgewenst nog even hier. 

Waarom de waterpartij op Oost een topattractie noemen? Kun je het vergelijken met de Efteling, het dierenpark in Emmen of Disneyland? Vanzelfsprekend niet. Maar we willen zo graag dat Plein Oost gaat bloeien en groeien, gaat bruisen en zwieren. Laten we daarom gewoon een beetje erg gaan overdrijven, wie weet conformeert de realiteit zich nog eens aan de fantasie en het wishful thinking.

Bovenstaande foto is afgelopen donderdagmiddag gemaakt. Er stonden een soort van luikens open, en daarbij waren o.a. een katrol en een soort van stofzuiger (waterzuiger?) neergezet. Niet in beeld, maar denkbeeldig rechts van de foto zaten twee heren in een busje, ze waren met het onderhoud van de waterpartij aan de gang. Wat zijn jullie aan het doen heren? "We hebben er trappen in gemaakt zodat we er beter bij kunnen." Bedoeld werd dat je naar beneden kunt klimmen om bij het mechaniek van de waterpartij te kunnen komen. Is er wat stuk? "Nee, dat niet, maar er is water verdwenen, en we gaan uitzoeken hoe dat kan gebeuren."

Het schijnt dat steeds hetzelfde water naar boven wordt gepompt die voor de fonteintjes zorgen. Het kan zijn dat het boerenverstand van ondergetekende iets te simpel functioneert, maar hij denkt: ja, wat wil je als het tropisch warm is, dan verdampt er wel eens water. Maar het probleem zal complexer liggen. Niet best, er verdwijnt water op Plein Oost. Dus je kunt het water beter niet drinken? "Nee, dat zou ik niet doen."
Er zijn grappenmakers die overwegen om waspoeder of afwasmiddel in de waterpartij te gooien. Dat lijkt me een gedoe. "Maakt niet uit, we hebben middeltjes die het schuim in dat geval kunnen neutraliseren."

Kijk toch eens, wat ligt het plein er mooi bij. Wat een prachtige wolken in de lucht en wat een groen op de achtergrond. En dan worden de kozijnen ook nog eens van een nieuw verflaagje voorzien.

3 opmerkingen:

Henk Lankamp zei

Wordt het niet tot een mooi ijsbaantje omgevormd komende winter?

Anoniem zei

Wow, die domme tekst "De ander ben je zelf" had ik nog niet gezien. Dat maakt de toeristentrekkende attractie toch wel wat minder lijkt me. Dan hoef je alleen maar te kijken naar de daar spelenden om zelf nat te worden?

Natuurlijk is/wordt dat watervermaak doffe ellende wat ook nog eens meer kost en meer kost.

Verdwenen water komt meestal door een lek, veelal vanwege slechte aanleg. En dat rondpompen van gebruikt water (en geld), dat stemt niet vrolijk. Verdamping speelt geen rol.

Waspoeder in een fontein, dat is zooooh 1990. Maar wel spectaculair. Dreft is altijd de winnaar.

"Maar we willen zo graag dat Plein Oost gaat bloeien en groeien, gaat bruisen en zwieren." Potdomme, dat lijkt wel alsof het Forum daar moet komen :).

Kees K.

Anoniem zei

Als het treintje nog maar wel rijdt!

Ada.