woensdag 18 september 2013

ONDERTUSSEN IN DE HUNZEOndergetekende fietst graag door De Hunze heen om naar de stad te fietsen, mocht dat nodig zijn. Vice Versa.  Het is geen Beijum, en het is bij lange na niet zo groen als in de grootste wijk van de stad, maar het heeft ontegenzeggelijk iets. Wat een rust en wat een ordenlijkheid. Ik heb nog nooit een winkelkar in de straten van de Hunze gezien. Zwerfvuil? Zelden of nooit. Hangjongeren idem dito. Mijn God, wat zag dat er vredig uit, zie bovenste foto, al weer een tijdje geleden gemaakt. Kinderen die straattekeningen aan het maken waren. Dat kan gemakkelijk en veilig op een doodlopende straat, op de achtergrond loopt de Beneluxweg en linksaf voorbij de kinderen kom je op de Beijumerweg. Nee, er zal hier geen auto voorbij scheuren.

De Hunze heeft maar een groot speelveld, u weet wel, het grote centraal liggend grasveld waar altijd Koninginne/vrijmarkt/dag werd gevierd. In Beijum heb je om de paar honderd meter speelgelegenheid voor kinderen. Maar er zijn in de Hunze meer plekken waar je rustig en veilig op straat kunt spelen. Of waar je krijttekeningen kunt maken. Wat een rust. Maar je moet er van houden, geen school, geen kroeg, geen winkel. Wat boffen die Hunzenaartjes toch maar dat ze zo even naar Beijum kunnen hoppen.

Ruim twee jaar geleden fietste de Beijumrijder door De Hunze. Kijk en luister desgewenst nog even hier. Geachte collega's uit De Hunze, kan die enquête over de situatie rond de Korrewegbrug nog een keer gepubliceerd worden?

3 opmerkingen:

Hunze zei

Was er dan vandaag helemaal niets te doen dat je zomaar ineens onze wijk wat aandacht geeft? :)
Maar dat vind ik wel leuk, betrek ons er maar bij, altijd goed!

Anoniem zei

Geen winkelcentrum,dan ook geen overlast!wees blij!!

Hunze zei

Ben ook wel blij hoor, maar in tegenstelling tot Beijum is het hier verder maar een doodsaaie boel, gebeurd nou niet echt iets spectaculairs. De mensen gaan aan het werk, de kids gaan naar school, spul komt weer thuis en dat was het dan wel zo'n beetje. Dus ja dan de verrichtingen in Beijum maar tot mij nemen, ook leuk! :)