maandag 30 september 2013

MAANDAGOCHTEND (172)Het is even wennen bij het vernieuwde kruispunt Beijum Zuid. Ondergetekende wilde afgelopen week een keer richting Korrewegbrug via Kardinge/Ulgersmaweg rijden. Zoals altijd ging hij daarvoor linksaf. Foute boel, via een lus reed hij richting Beijum Noord in plaats van naar het zuiden. Nogmaals, het is even wennen. Maar dan die nieuwe borden, proberen ze ons hier helemaal gek te maken?

Hoe deze slaapdronken blogger erbij komt? Wel, omdat buurtwijk De Hunze sinds een week is opgedeeld in De Hunze-Zuid en 'gewoon' De Hunze. Dat is bij mijn weten nieuw, de oude afslag bij het oude kruispunt Beijum-Zuid gaf altijd gewoon De Hunze aan. En dat is ook nog altijd het geval voor automobilisten die vanuit Beijum-Noord naar De Hunze rijden. Zie het bord op de rechter foto bij Noord.
Om het helemaal ingewikkeld te maken, moet daar dan geen De Hunze-Noord op komen te staan?
Zie ook de foto links, vanaf kruispunt Beijum Zuid moeten automobilisten rechtdoor om De Hunze-Zuid in te kunnen rijden. De Hunze-Zuid?

Even doorsoezen over dit onderwerp op de vroege maandagochtend, het is altijd goed om de hersenen een beetje los te gymnastieken, automobilisten die niet uit De Hunze of Beijum komen worden bij het nieuwe kruispunt compleet gek gemaakt. Of in elk geval in verwarring gebracht. Wat is namelijk het geval als u de afslag Beijum-Zuid neemt? Wel, dan rijdt u Beijum-West binnen. De Berlageweg, waar automobilisten vanaf kruispunt Beijum-Zuid over twee rotondes de Hunze-Zuid inrijden, (volgt u het nog?) ligt in De Hunze Oost. En, beste lezers van buiten Beijum en De Hunze, we hebben hier een Plein Oost en een Plein West. De Wibenaheerd ligt in Beijum-Zuid, maar ook weer in Beijum-Oost. Beijum is een heerdendoolhof. Een plaag voor mensen die er niet bekend zijn. En nu dit er nog een keer bij.

Ja, het is om gek van te worden. En dat De Hunze daar nou in mee moet worden meegetrokken. Want als er een Hunze-Zuid is, is er ook een Hunze-West. Hunze-Oost en Hunze-Noord.
Gelukkig kan niemand Beijum-Oost met de auto vanaf de ring inrijden. Jawel, herstel, dat kan wel, maar dan moet u via de afslag Beijum-Zuid Beijum-West inrijden. En dan gewoon doorrijden. Hoe zei u?

Zo kan die wel weer. Wat is het leven zonder grenzen? Nou ja, grenzen. Waar eindigt Beijum-Zuid en waar begint Beijum-Noord? Waar ligt de grens tussen West en Oost? Ligt het Gezondheidscentrum in Beijum-West of Beijum-Oost? Of misschien in Beijum-Midden?
Arme De Hunze-Noord, Oost, Zuid en West. Het wordt nooit meer zoals het was. Moet je na twee rotondes half duizelig je wijk inrijden staat er De Hunze-Zuid.

Oost west, thuis best.
Een prettige week toegewenst.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het raarste bord is dat op de rechterfoto in het 'drieluik' bovenaan het artikel. Dat staat, beijumzuid uitrijdend, rechts voor de rotonde. Het bord geeft aan dat je voor Winsum/Bedum naar rechts moet voor de brug. Maar daar is geen weg. Je moet op de eerste rotonde naar links.

Kees K.