woensdag 18 september 2013

EEN OPKNAPBEURT VOOR 'T TREFPUNT


Aanstaande zaterdag wordt weer een editie van Kleurrijk Bruisend Beijum (KBB) gehouden. Of het daarmee te doen heeft is me niet duidelijk, maar de locatie van KBB, Het Trefpunt, kreeg vorige week een opknapbeurt in de vorm van een nieuwe verflaag. En ook werd er rondom het pand gewied.

Ik weet nooit zo goed of je 't Trefpunt nou een buurtcentrum moet noemen, of toch maar een multifunctioneel centrum in de wijk. Een buurtcentrum staat strak in de buurt, zie Het Heerdenhoes, De Kleihorn en De Beijumkorf. De drie genoemde centra staan zo'n beetje tegen de woonhuizen aangemetseld.
Het Trefpunt is een losstaand gebouw in het Groene Hart van de wijk. Het staat wel dicht bij de Jaltedaheerd, dat wel. Als je googeld op Trefpunt Beijum lees je:
Trefpunt Beijum is het buurthuis voor jongeren in de Groningse wijk Beijum. Maar op http://www.trefpuntbeijum.nl/ staat: Het Trefpunt gelegen in de wijk Beijum in Groningen, is een multifunctioneel wijkcentrum wat zich met name richt op opvoedingsondersteunende activiteiten. In 1992 is het Trefpunt geopend nadat het in 1989 was afgebrand. Daarna volgt een opsomming van 'bewoners' als Ambiënte en Naschoolse Opvang, Grand Café, Place to Bee.

Een wijkcentrum of een buurtcentrum, wat doet het er ook toe. Het relatief jonge gebouw, 1992, kan af en toe wel een opknapbeurt gebruiken. En daar waren de heren die u op de foto ziet mee bezig. Komende zaterdag is deze plek hét visitekaartje van cultureel Beijum. Hoe de aanwezige mensen zich gedragen, blijft altijd even afwachten. Maar het fysieke gedeelte van KBB, het stenen gebouw, mag zich best van z'n mooiste kant laten zien. En dat kan nu niet meer missen.

Geen opmerkingen: