zaterdag 7 september 2013

BEWONERSBRIEF NAZOMER FESTIVAL KARDINGE

(Ingezonden)
Aan de bewoners, gebruikers en belanghebbenden rondom de Kardingenplas


Betreft: Nazomeren Festival 2013
Zaandam, 28 augustus 2013 

Geachte heer/mevrouw,

Op zaterdag 14 september zal Art of Dance de eerste editie van het Nazomeren Festival organiseren aan de Kardingerplas. Het festival zal van 12.00 uur tot 00.00 uur plaatsvinden en staat in het teken van de dance muziek. 
Kardingerplas, 6-9-2013, 11 uur

We doen onze uiterste best om in de voorbereiding en gedurende het festival de overlast voor nabij gelegen woningen en ondernemingen zoveel mogelijk te beperken. Er worden hiervoor onder andere verkeersregelaars ingezet om het toestromende verkeer gestructureerd te laten verlopen en doorgangen en parkeergelegenheid vrij te houden voor bestemmingsverkeer. 

Op de looproutes van- en naar het terrein zullen kliko’s worden geplaatst en er worden surveillance teams inzetten om een oogje in het zeil te houden. 


Van http://www.nazomerenfestival.nl/
Ook met betrekking tot het geluid nemen wij maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De geluidsapparatuur zal zorgvuldig worden opgesteld, hiernaast zal het geluid worden gemonitord door middel van geluidsmetingen, zodat er voldaan wordt aan geluidsvoorschriften van de Gemeente Groningen.  Daarnaast zal er vrijdag middag tussen 15.00 en 17.00 uur een korte soundcheck worden gedaan. 

De opbouw van het festival vangt aan op de dinsdag 10 september en de afbouw word afgerond op dinsdag 16 september. Tijdens deze periode word een deel van de Kardingerplas afgesloten. In deze periode is het terrein afgesloten door middel van hekwerk en gelden hier de normen van een bouwplaats, waarbij het betreden zonder toestemming uit veiligheidsoverwegingen uitdrukkelijk verboden is. 
Het paviljoen en de overige omliggende ondernemingen zullen te allen tijden bereikbaar blijven evenals een deel van het recreatiestrand. RecreÎren rondom de Kardingerplas blijft dan ook gedurende de hele periode mogelijk. 

Alle betrokkenen doen hun best u zo min mogelijk overlast te bezorgen. u vragen en/of opmerkingen heeft, dan kunt u contact opnemen op onderstaand e-mailadres of telefonisch op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur op telefoonnummer: 075 - 670 33 32. Mocht u tijdens het evenement klachten hebben, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de ons op het telefoonnummer: 06 – 55 75 24 96. 

Wij vragen uw begrip en medewerking om het evenement succesvol te laten verlopen.

Met vriendelijke groet,

Art of Dance
Doortje Blaisse

26 opmerkingen:

Anoniem zei

Druk even wat laag uit die teringherrie!

Anoniem zei

Van 12 tot 16 uur verging je hier van de herrie.
Druk op de oren en de huizen trilden.
Daarna was het stil.
Nu hoor ik in de verte nog iets wat ik niet als overlast zou omschrijven.
En zo hoort het! Simplon heeft hemel en aarde moeten bewegen en isoleren om wat muziek te mogen produceren. Hier in de buitenlucht staat niet meer dan een tentje. En dat isoleert niet zo heel erg veel geluid.
Hopelijk blijft het de rest van de avond zo.
Bedankt.

Ada
aan de boelemaheerd.

Anoniem zei

Ik woon in lewenborg en ik word gek van het geboem de hele dag!

Anoniem zei

Ongelooflijk, alles moet dicht om niks te kunnen horen.

pfffff

Anoniem zei

Herrie!!!!!

Mirela zei

Ten eerste wil ik graag mijn uiterste irritatie uiten over het feest wat nu gaande is bij Kardinge. Wat een verschrikkelijke herrie. Wij wonen in de wijk Lewenborg en het is ongelooflijk hoe hard de muziek is. Al kun je dit geen muziek noemen vind ik. Op de site staat: 'Alle betrokkenen doen hun best u zo min mogelijk overlast te bezorgen'. Ik heb hier nog helemaal niks van gemerkt. Hoe kunnen jullie het in je hoofd halen om zo lang,zo luid herrie te maken tussen in de woonwijken!?!?!?!?
Bovendien, geweldig idee hoor, het 06 nr op de site zetten!! En dan niet opnemen, waar slaat het op?

Sven zei

Niet zo aanstellen. Eens per jaar wat geluid en men loopt te janken.

Op een boerderij is het 365 dagen per jaar stil, lijkt me een goede plek voor de zeurders onder ons.

Anoniem zei

Kan die herrie wat zachter het is nog nooit zo hard geweest vanaf kardingeplas hoezo afgesteld aan de norm echt niet

Anoniem zei

Sven leer eens tellen het is al 6 keer3

Anoniem zei

Laten we allemaal om 8 uur morgenvroeg 0655752496 bellen weten ze ook wat het is om overlast te hebben

Anoniem zei

Hoezo niet zo aanstellen? Er 'proberen' hier kinderen te slapen. Tbh we wonen 5 kilometer van kardine af en we horen het luid en duidelijk.. denk ff na voordat je wat zegt.

Anoniem zei

Het is wel weer een ongelooflijke herrie. De Kardingerplas werkt als klankbord en maakt dat de muziek in Lewenborg heel erg goed te horen is.
Ik zal blij zijn als het vannacht 12 uur is.

Anoniem zei

22.30.
Lekker stil was het vanmiddag, maar natuurlijk moet de stemming er wel ingebracht worden, dus om 22 uur weer lekker stampen. De heimachines maken overuren.
Hoe zit het met de bereikbaarheid van dat 06 nummer? Kan de eigenaar van dat nummer zijn trilfunctie misschien wat harder zetten, ik begrijp dat hij de telefoon zelf niet kan horen maar misschien wel voelen. Zoals wij hier ook het gedreun voelen.

Waardeloos dat de gemeente een vergunning verleent om overlast te bezorgen!
Mooi verhaal in de brief maar worden en daden komen niet overeen.
Ik steun de actie morgenvroeg, liefst iets vroeger dan 8 uur, te bellen naar dat 06 nummer.

Hans

Anoniem zei

23.27 mijn zoontje komt boven, ik kan niet slapen door die stomme muziek de hele tijd, inderdaad, het gaat maar door die rotherrie.
zonland groningen

Anoniem zei

Ben benieuwd of het ook echt om 0:00 uur is afgelopen! Leuk dat ze de inwoners van Beijum hebben geïnformeerd, maar ik woon in lewenborg en weet van niks! Maakt niet uit, als de inwoners van Beijum maar niks horen (vervolgens wel de mensen uit lewenborg lastig vallen)

Anoniem zei

Wij wonen helemaal niet in Beijum of Lewenborg - wij wonen vlakbij Haren en stampen hier de deur uit van de herrie. Het gaat niet alleen om decibellen, kijk ook eens naar de lage frequentie van de herrie. Alsof we in een stoomboot zijn opgesloten. Onacceptabel, dit.

Yorien
Helpman

Anoniem zei

IK BEN DOODMOE VAN DIE HERRIE, KRIJG IK ZOMETEEN EEN VRIJE DAG VAN DE GEMEENTE, ZODAT IK KAN BIJKOMEN VAN DEZE DAG!
BELACHELIJK DAT HIERVOOR EEN VERGUNNING WORDT GEGEVEN.

MAAR JOEPI, EINDELIJK IS HET NU STIL!

Anoniem zei

Wat een drukte om niks. Ik snap je kan niet iedereen tevreden stellen maar kom op mensen die paar keer dat er een feest word georganiseerd met wat overlast van muziek moet toch kunnen. Als het muziek was geweest naar de smaak van de mensen die hier nu commentaar leveren was het wel goed geweest zeker? Leven en laten leven.

Anoniem zei

Een paar uur overlast, eens in het jaar, vind ik niet zo'n probleem.
Maar dit gaat de hele dag door.
Dat daar een vergunning voor verleend wordt, terwijl er voor veel andere dingen geen vergunning te krijgen is, daar valt mijn bek wel van open.

Bizar ook, dat deze brief alleen naar de bewoners van Beijum verstuurd wordt. In Lewenborg is de herrie ook gigantisch, en zo te lezen zelfs nog veel verder.

Belachelijk!

Anoniem zei

Waarom heeft de bewonersraad van Beijumnieuws wel de brief gehad en wij hier in zonland niet?

Anoniem zei

Als je als particulier dit soort herrie maakt staat binnen 10 minuten de politie voor je deur om je geluidsapparatuur mee te nemen. Maar voor dit festival is een vergunning verleend, dus doet de politie helemaal niks. Misschien kunnen we dan beter de politie afschaffen, dat scheelt de belastingbetaler een hoop geld, zeker als ze toch nutteloos zijn. Tolerantie gaat twee kanten op, je draagt wat overlast en je veroorzaakt niet teveel overlast. Alleen lijkt het tegenwoordig dat je alleen nog maar overlast moet tolereren en wel overlast mag veroorzaken. Dat is asociaal. Het is bovendien de 4de keer dit jaar dat er herrie is vanuit Kardinge gebied komt. Er zijn mensen die op een normaal tijdstip naar bed moeten en maandag weer moeten werken. Persoonlijk vind ik het ook wel eens fijn om de radio wat harder te zetten, maar dat doe ik niet uit respect voor mijn buren. De mensen van het festival en de gemeente tonen in ieder geval geen respect en verdienen dat daarom ook niet. Goed voorbeeld doet goed volgen, maar als we dit voorbeeld moeten volgen kan Nederland het wel schudden. Iedereen die tot dinsdag een hond uit moet laten. Vooral de hond laten poepen rond of voor in en uitgangen van het festival terrein, kijken of de organisatoren dat tolereren wanneer ze moeten opruimen. Wij mochten luisteren, laat hun nu maar een poepie ruiken.

Anoniem zei

Het hangt heel erg af van hoe de wind staat. Feest geluiden uit het stadspark en centrum bereiken zeer regelmatig onze straat aan de rand van beijum. Op sommige plekken hoor je het verbazingwekkend hard en 50 m verderop bijna niet. Deze keer viel het mee met geluid vanaf Kardinge. Vorige keer was er een terrorparty tot 4 uur in de ochtend en dreunde het vreselijk door.

Anoniem zei

Mensen mensen mensen wat een gezeur! Wat een vreselijk gezeik hier!

Toen de Rolling Stones in Groningen waren kon je ze tot in Eelde horen toen hoorde je helemaal niemand klagen!!!

Want het waren ohzo bekende Rolling Stones!

Nu hoor je iedereen klagen over een Dance feest want er word geboem geboem gedraait lol

Je woont notabene in een studentenstad stelletje rukkers!

Verhuis anders ff lekker naar Doodstil dan stelletje zeikstralen!

Anoniem zei

Toch vind ik het te gek voor woorden dat zoveel bewoners overlast ondervinden . Ze hadden de luidsprekers zo gunstig mogelijk neergezet. Waarom een vergunning voor zo veel decibellen.

Anoniem zei

oprotten met deze rot herrie ga maar naar Den Haag daar is het ook een teringzooiiiiiiiii

Geluid verhuur zei

Veel mensen zijn hier niet blij mee, volgens mij moet iedereen blij zijn dat het overdag is en niet 's nachts!