zondag 1 september 2013

TUINIEREN BIJ DOORNBOSPARADIJS

De Errrrr is vanaf vandaag weer in de maand. Septemberr. We beleven een prachtige (na)zomer, maar het najaar komt er onherroepelijk weer aan. Ook niet verkeerd, de herfst kent prachtige kleuren en kan een inspirerend jaargetijde zijn.
Augustus en september worden ook wel oogstmaanden genoemd. Wat heeft de natuur de afgelopen weken en maanden voortgebracht?
Afgelopen woensdagmiddag liep ondergetekende het Doornbosparadijs aan de Doornbosheerd binnen. "Hé, je moet even in de tuin gaan kijken, de kinderen hebben daar een moestuintje gemaakt." Een moestuintje, hoe kan dat nou, ik zie alleen maar tegels. Maar ja, inderdaad, aan de zijkant van het betegelde tuintje waren kinderen in de weer om gewassen uit de klei te halen. Er kwam ook een potje met bramenjam voorbij.
Op de achtergrond ziet u hoge bomen langs de Zuidwending. Aan de andere kant van het kanaal ligt de Isebrandtsheerd. Binnenkort wordt al het groen dat is te zien weer geel, rood en bruin. Nou ja, binnenkort, ik schat dat het nog wel een maandje gaat duren.
Kinderen zullen weer gaan oogsten in de Schooltuin. En hier, aan de Doorbosheerd, wordt ook reeds het e.e.a. geoogst.
Twee jaar geleden begon de herfst erg vroeg. Zie ook dit Doornbosparadijsbericht uit 2011.

Geen opmerkingen: