vrijdag 20 september 2013

WAT IS EEN MENS ZONDER EEN GOEDE FIETS?

Ondergetekende fietst wat af op z'n stalen ros. Naar de stad, naar het werk, om een blogronde door de wijk te fietsen, een boodschap doen, etc. Wat een ideale manier om je snel en gezond door de wijk te verplaatsen. En wat een fiets-infrastructuur heeft de wijk. I-di-aal. Groningen Fietsstad van de wereld? Dan is Beijum dé fietswijk (van de stad, de wereld, etc.). Ok, zo kan die wel weer.

Wat een gekloot is het toch als je fiets kapot is terwijl je er bijna dagelijks gebruik van maakt. Onlangs was het weer zover, het achterwiel van de Beijumrijderfiets rammelde aan alle kanten, de remmen deden het bijna niet meer en de trappers waren hoognodig aan vervanging toe.
Gelukkig dat er in Beijum nog een fietsenzaak is waar ook een werkplaats bij zit. Bij mijn weten hebben Lewenborg en Zuidwolde geen zaak waar je fietsen kunt kopen en laten repareren. In Beijum hebben we sinds jaar en dag PostmaFietsen. Ooit zat deze zaak in het pand waar sinds twee weken een pizzeria is gehuisvest. Maar sinds enkele jaren zit Postma tussen de bussluizen naast Winkelcentrum Beijum. Van dinsdag tot zaterdag kun je er niet omheen, er staan altijd tientallen fietsen op straat uitgestald. Fietsen die te koop staan. Of net gerepareerde exemplaren.

Wat een genot, de fiets van ondergetekende is vakkundig klaar gemaakt. Hij rijdt weer zonder bochels, de remmen doen het weer - altijd handig voordat de herfst z'n intrede doet- en de nieuwe trappers zijn dusdanig bevestigd dat de blogger, als hij een sprintje moet trekken om ergens snel aanwezig te willen zijn, niet bang hoeft te zijn dat hij onderste boven gaat.
Zie foto, ondergetekende schuift z'n fiets de werkplaats uit. Wat een stevige en solide herenfiets. Laat de herfst maar losbarsten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Schwinn ?

Anoniem zei

Gelukkig is mij als kind geleerd m'n eigen fiets te maken.