woensdag 4 september 2013

EVEN PAUZEREN TUSSEN DE WERKZAAMHEDEN

Er wordt hard gewerkt aan de noordkant van Winkelplein Beijum. U weet wel, de uitbreiding van de Lidl, zie de lopende serie 'Ontwikkeling Winkelplein West.' Op de foto ziet u acht heren die gisteren tegen het middaguur even zaten te schaften. Waarschijnlijk horen de twee heren in blauwe overal tot een andere discipline i.v.g. met de in rode overals gehulde collega's. De 'roden' behoren zo te zien tot de oudere generatie i.v.m. de 'blauwen.'

Zal het zwaar en vermoeiend werk zijn? Moet er tijdens de pauze veel voer en drinken in? Want, wat een lunchpakketten. Ik zie koelboxen die voor een 'normaal' mens voor een hele week toereikend zouden zijn. Wat een bakbeesten voor maar een dag arbeid. Maar dat is bijzaak. De stemming zat er zo te zien goed in. Wat wil je ook, werk hebben is tegenwoordig een groot goed. En daar zorgt de uitbreidende Duitse supermarkt dan wel weer voor.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Reken maar dat deze mensen hard moeten werken.Gisteren één van deze heren gesproken, en ze hebben nogal een fikse vertraging . Zoals deze man vertelde zijn de plannen allemaal op het laatste moment gewijzigd. Grote kans dat er ook op zaterdag weer hevig geboord zal gaan worden. En de bewoners??? Deze mensen worden zo langzamerhand stapelgek daarboven en het einde is nog lang niet in zicht..

Kees Huizenga zei

Ik was gistermiddag bij de Lidl. Samen met een andere Beijumer. In de buurt van de bussluis. Ik zag dat de korte heipalen in de grond werden gedrukt. Er werd ook gelast. Met andere woorden: onder de bestaande Lidl komt een totaal nieuwe fundering. En een nieuwe betonnen vloer. Dit roept de logische vraag op of de oude fundering aan vervanging toe was. Was de oude winkel gevaarlijk? Zo ja, wie zijn tot deze geldverslindende (dure) conclusie gekomen?

Van een bepaalde bron vernam ik dat gisterochtend werd gewerkt met een drilboor. Er was een enorm lawaai. 's Middags tegen ± 15:30 uur, toen ik op het achterplein een visje kocht, was het rustiger.

Ik wens de bewoners boven de Lidl veel sterkte toe. Indien de structurele overlast aanhoudt, heeft u tijdelijk recht op vervangende woonruimte.

Anoniem zei

@Kees....Bouwinspecteur vd Meergeeft inmiddels metingen laten doen en deze zijn zoals verwacht VEEL te HOOG!!! Afgelopen zaterdag is er hevig gesloopt en deze bouwinspecteur praat hier mbt de zaterdag over een ONRECHTMATIGE daad!!Er is veel vertraging mbt het slopen!!Bewoners hebben reeds scheuren in de woning.!Wat betreft de overlast mogen de bewoners mbt het geluid hier maximaal 5dagen hinder van ondervinden op dit geluidsniveau. Het geweld is echter al twee weken bezig incl de zaterdag en nogmaals....het einde is nog lang niet in zicht

Anoniem zei

De Liddle heeft geld zat .
Laat ze maar opdraaien voor de kosten en het doorstane leed .