maandag 2 september 2013

MAANDAGOCHTEND (168)


 
Een fietstochtje bracht me ruim een uur geleden in het Groene Hart van de wijk. Het was rustig op straat. Nog geen kinderen die op weg naar school waren, wel gingen mensen op weg naar hun werk. We gaan weer helemaal 'back to normal.' September. Nou ja, terug naar normaal? Dat geldt niet voor iedereen, je hebt er halve garen bij die het leuk vinden om vuurwerk door een brievenbus van een woonhuis te gooien. Of met het zelfde spul een auto vernielen. Het gebeurde het afgelopen wekend allemaal maar weer in Beijum, kijk eventueel nog even naar dit bericht. Het stemt niet vrolijk. 

Maar wat is dat daar achter de Bentismaheerd, bij het begin van het groene park in Beijum? Wat een joekel van een buis. Zal die onder een dam komen te liggen? Als verbindingsstuk tussen twee sloten? Het lijkt er op. Zie bovenste foto. Verbindingen leggen en doorstromen, er zit een mooie symboliek in deze twee begrippen. Maar niet iets om op deze frisse maandagochtend in september 2013 over uit te wijden. Wat een weldadige rust heerst er in het Groene Hart. Laten we hopen dat als het park helemaal ecologisch klaar is, het geen topattractie gaat worden. Liever geen drommen mensen in ons natuurgebied die zich aan al het ecologische gaan vergapen. Gewoon rustig, veel bomen en heel af en toe een mens, dat lijkt me het allerbeste. 

Op Plein West was het ook nog rustig, al kwamen de eerste auto's met werklieden er in al weer aanrijden. Zie de linker foto, het fundament van een nieuwe Lidl ligt zo'n beetje klaar. Ja, een nieuwe Lidl. Verrassend, ondergetekende was net als bijna iedereen in de veronderstelling dat er alleen een uitbreiding plaats zou vinden. Maar wie weet, laten we een beetje optimistisch doen op maandagochtend, wordt deze locatie wel een topattractie. Oftewel, een toppunt van aantrekkelijkheid, als je het woord attractive vanuit het Engels vertaald. Wordt het een trekpleister voor Beijumers waar ze vanaf half november voor een goedkope boodschap heen kunnen gaan?  Afwachten maar. 

Zal ik ook nog even naar Plein Oost fietsen om te kijken hoe het leven daar op gang komt? Het is daar toch sinds de fonteinen er zijn gekomen ook een toppunt van aantrekkelijkheid geworden. Nee, geen zin, de koffie lonkt, maar er kan wel even een gistermiddag gemaakte foto bij dit blogbericht worden geplaatst. Ondergetekende zat (zondag) een kwartier op een bankje op ons aller gerenoveerde plein. Op een paar voorbijgangers na was het er helemaal leeg en doods. Saai. Zie foto rechts. Dat is nou toch jammer, een zondagmiddag leent zich bij uitstek voor een  bezoek aan een nieuwe en verwachtingsvolle attractie. Maar wie weet schiet het zomerweer het plein in de loop van de week weer tegemoet. De temperaturen zullen vanaf morgen weer omhoog gaan. Met warm weer is het er wél lekker vertoeven... 

Maar dat is al jaren zo. Wat dat betreft niks nieuws onder de zon. Een prettige week toegewenst. En wie weet welke lieden afgelopen weekend met vuurwerk door de wijk schuimden om onheil aan te richtten, brandstichting, zie link boven in dit bericht, neem dan contact op met Politie.nl.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Schei toch uit laat me niet lachen, Beijum heeft helemaal geen attracties

Anoniem zei

Zullen die kikkers zich dan ook in een villawijk wanen?

Geen achterstands sloot waar geen geld meer voor is om die schoon te houden.
Maar een zeer milieuvriendelijk verantwoord en prijzig plaatsje in het Groene hart.

Zal er nu ook een rangorde voor kikkers komen?
Zullen ze op dit moment vechten voor wie mag er wonen in het Groene hart?