donderdag 26 september 2013

ONDERTUSSEN BIJ HET GEZONDHEIDSCENTRUM

Vorige week kwam ik ze tegen bij het Gezondheidscentrum. Twee dames en een baby. Zo te zien zijn ze van buitenlandse afkomst, maar dat hoeft niet, voor hetzelfde geld zijn ze hier geboren (de baby waarschijnlijk wel). Mag ik een foto maken dames? Dat mocht, zie het resultaat boven. Twee open en vriendelijke gezichten (eigenlijk drie) keken in de camera. Ik meen me te herinneren dat de rechter dame een functie bij het CJG heeft, dit vrouwen(+ kinder)centrum staat op amper tien meter vanwaar de foto is gemaakt. Er zit verder geen verhaal achter, het is zomaar een ontmoeting op straat.

2 opmerkingen:

Jan Bakker zei

Een probleem in Nederland is tegenwoordig om zaken te benoemen, bij de naam te noemen. Ja, beide dames zijn buitenlandse komaf, de linkerdame is moslima. Dat is in principe toch niet zo moeilijk in te schatten. ALs ik bij V&D ben en een mooie groene lamp zie staan, zeg ik niet tegen de verkoper "Wat kost die blauwe lamp daar." Dit is beslist geen kritiek, Johan, maar meer een probleem dat speelt bij autochtone Nederlanders.

Johan Fehrmann zei

Jan kritiek is all in the game. Geen probleem. Dat de linker dame een moslima is, kan iedereen zien. Maar ik kan echt niet zien, en ik weet het ook niet, of ze in het buitenland dan wel in Nederland is/zijn geboren. Ook weet ik niet of er al of niet een Nederlandse vader of moeder in het spel is. Deels buitenlandse/Nederlandse afkomst? Mijn tekst was dus gebaseerd op 'niet weten'en niet op niet durven te benoemen.
Groeten Johan.