zondag 18 april 2021

BRANDSTICHTINGEN BUITEN IN EN ROND BEIJUM


'Deze zondagochtend in alle vroegte. Het lijkt wel onrustig in Beijum, eerst dat meisje dat afgelopen nacht vermist werd en nu dit weer.'

Lezeres stuurde bovenstaande foto met tekst op.

Locatie gaf ze er niet bij, in elk geval was er een vuurtje gestookt ergens in de wijk. Vuurtje? Zeg maar vuur.

Tijdens de vermissing afgelopen nacht en het rondcirkelen van een helicopter boven de Jensemaheerd lag deze blogger op een oor. Het goede nieuws is, het meisje is terecht.

Maar de brandstichting. Ondergetekende maakte gisteren de linker foto. Midden in een steeds droger wordende Groene Hart van Beijum.
Zwart geblakerde, want in de brand gestoken, bladzijden van een boek.

Van het boek dat deze blogger een paar dagen geleden vlakbij aantrof.

Kwajongens zullen geen besef hebben van associaties die een boekverbranding met zich mee kan brengen, dit, foto, zal ordinaire baldadigheid zijn.

Maar vuur stoken in het Groene Hart van de wijk....best link.

Er is een kans dat de brandstichtingen een link hebben met de bermbrand die afgelopen vrijdag ter hoogte van kruispunt Beijum-Zuid/ De Hunze plaatsvond.

Meerdere lezers meldden dat daar de afgelopen tijd vaker brand is gesticht.

Of er een openlucht-piromaan in Beijum rondloopt zal de komende tijd uit gaan wijzen.

Update 12:59 uur, tijdens een wandeling zag deze blogger dat er honderden niet bezorgde folders in de brand zijn gestoken op het Koerspad ter hoogte van de Froukemaheerd.

Of er enig verband is durft hij niet te zeggen, maar vijftig meter verderop liggen in elk geval twee pakken Gezinsbodes in de sloot.

Zie foto's.
Genoemde incidenten kunnen los van elkaar staan.Geen opmerkingen: