maandag 12 april 2021

VERHALEN VAN SASSEFRAS (31)

 Erger u niet verbaas u slechts

Ik probeer al een poosje te leven volgens deze zin, maar soms, ja heel soms lukt me dat echt niet.
Dus ik dacht, laat ik mijn ergernis van deze week maar eens van me afschrijven in de hoop dat ik na het schrijven van dit stuk weer terug kan naar verbazing.

De vegetarische slager, ik snap er niks van.

Nu vind ik al een poosje dat onze voedselindustrie ons voedsel behoorlijk aan het verkloten is, maar dit vind ik toch wel de limit.
Volgens de Dikke van Dale betekent slager, naast wreedaard, dat iemand vlees en vleeswaren in het klein verkoopt.

Volgens de zelfde van Dale betekent vegetarisch: zonder vlees. Dus een vegetarische slager is iemand die zonder vlees, vlees en vleeswaren verkoopt. (gebakken lucht dus)

Dat is natuurlijk erg knap maar ik ervaar het ook als erg verwarrend. Ik snap dat er veel mensen zijn die zich zorgen maken over onze vleesconsumptie, daar mag iedereen zijn persoonlijke mening over hebben. Maar wat ik niet snap is dat we dan overstappen op iets wat vol kleur, geur- en smaakstoffen zit, met als doel ons de illusie te geven dat we vlees eten zonder vlees. Wil je geen vlees eten, prima, eet dan wat anders ,zoals bijvoorbeeld groente. En zo kom ik bij de werkelijke kern van mijn ergernis. Ooit hadden we een voedselketen, tegenwoordig hebben we een voedselindustrie. 

Al dat nep-eten, zou dat wel gezond zijn? 

Ik vraag het me af.

Saskia Smid

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een bekrompen gelul weer. Er zijn heel veel mensen die graag vlees willen maar dat niet of nauwelijks doen vanuit milieuvriendelijke overwegingen. Voor die mensen zijn vleesvervangers een geweldig product. Als je het niet wilt eten dan die je het niet maar laat anderen hier gewoon van genieten terwijl ze hun steentje bijdragen aan het milieu. Dit is echt het toppunt vann conservatieve bekrompenheid.

Joost zei

Al het eten en drinken is milieuvervuilend. Dus geen idee wat deze mensen dan eten en drinken.

Joost zei

Oja heb vleesvervangers geprobeerd maar helaas kan je nog beter een boterham met pindakaas eten want dat smaakt 10x beter.

Anoniem zei

Wat een onzin Joost. De vleesindustrie is enorm belastend voor het milieu. Dat je grote held Baudet zegt dat het verzonnen is maakt het niet minder waar. En als joj vleesvervangers niet lekker vindt dan eet je ze toch niet? Ik vind de meeste heerlijk. Pindakaas vind ik echter weer supervies.