maandag 26 april 2021

MAANDAGOCHTEND (528)Er valt genoeg over allerhande negatieve zaken die in de wijk spelen te schrijven. Van zwerfvuil en vrofvuil-dumpingen tot overlast en ander gedoe en gedonder. Over de inbraak in het tankstation afgelopen vrijdag, of dat de rechtzaak tegen de Wibena-explosie figuren in juni van start gaat.

Slecht nieuws scoort veel beter dan goed nieuws. Dat een wijk als Beijum momenteel prachtig in de bloei staat, boeit geen enkele nieuwsmedium. Calamiteiten, explosies, traumaheli's, daarmee schieten de kijkcijfers van Beijumnieuws steevast de lucht in.

Niet door prettige buurtinitiatieven. Ook niet door de geboorte van jonge eendjes of lammetjes, om maar wat voorbeelden te noemen.

Foto boven, links en rechts, in de Bunnemaheerd hebben buurtbewoners twee naast elkaar liggende boomtuintjes aangelegd.

Niet super boeiend, maar wel mooi dat Beijumers hun leefomgeving opfraaien.

Foto beneden, afgelopen donderdag ook reeds benoemd, we hebben er zeker (misschien wel meer) zeven piepjonge zwaantjes bij.
Slecht nieuws raakt en emotioneert mensen. De geboorte van nieuw (dieren)leven boeit mensen niet zo, dat is normaal.

Nieuw leven, de natuur die tot bloei komt, boomtuintjes die worden aangelegd. Oninteressant nieuws.
Vreemd eigenlijk. Komende zondag is het 1 mei, op die dag is het precies een jaar geleden dat Beijum landelijk in het nieuws kwam i.v.m. de flatexplosie, zie tweede link van boven. In nieuws vergaren zit wat oneerlijks. Slecht nieuws is hot. Goed nieuws (boomtuintjes, geboorte eendjes) saai.

De laatste week van april 2021 is begonnen. Geniet van het mooie Beijum, en hou het grote boze nieuws bij voorkeur buiten de wijk-deur. En blijf vooral voor zover mogelijk gezond, misschien wel het grootste goed dat een mens kan hebben (is alleen niet nieuwswaardig).

Geen opmerkingen: