maandag 12 april 2021

MAANDAGOCHTEND (526)


Een Beijumse afgelopen weekend: 

Voor alle wappies die in mijn vriendenkring zitten en helemaal klaar zijn met alle coronamaatregelen en denken dat het maar een griepje is. Vandaag kreeg ik het bericht dat een goede vriend is overleden aan corona, jonger dan dat ik ben, vol in het leven. Plaats dit maar anoniem, we hebben momenteel geen behoefte aan herkenbaarheid. Voor ons is het nog steeds niet te bevatten. Hij was slechts 53 jaar, een beer van een kerel, hij gedroeg zich heel voorzichtig, zijn vrouw werkt op de IC.

Hallo corona-ontkenners, Facebook-deskundigen en 'vrijheidstrijders'.... Het is een complot hoor. Ook dat de ic's in het land overvol liggen. Allemaal gelogen.

De blogger heeft niet alle coronabeijum-verhalen in kaart, in elk geval weet hij van een Holmsterheerd-bewoner dat hij wekenlang doodziek in een ziekenhuis in Stad heeft gelegen. Een Beijumse uit Beijum-Oost lag aan aan de beademing. En meer. Nog neuzelen over maar een griepje? Wappies? Zeker, stem je egoïstische vrijheid vooral terug. Ikke ikke, ach de rest....

Je bent nog niet jarig als je corona hebt.

Maar gelukkig, we kunnen weer een boek en een krant kopen bij de Primera in Winkelcentrum Beijum.

Zie foto boven.

Om er nog meer corona-blues van te krijgen. Vier uur van tevoren reserveren om te gaan winkelen? Houdt dat in dat je om tien uur in de ochtend moet aankondigen bij betreffende gemakswinkel dat je er om twee uur in de middag een krant gaat kopen? Of een boek? 

Schei toch uit. Iets met vingers en daar doorheen kijken, en doen alsof je gek bent als winkelier. Het zou inhouden dat je om twee uur de kranten weg moet halen omdat de winkel om zes uur dicht gaat. Koekkoek.

Nee, deze blogger schuift niet de wappie-kant op.

 Een scheldwoord? Nou ja, als je de wetenschap en de virologen niet vertrouwt, dan mankeert er iets aan je. Iets met waard en gasten.

Foto links boven, het doek lijkt te zijn gevallen voor Nunë en Davit.

Gelukkig niet echt, tijd niks van gehoord, maar vast dat ze niet uitgezet gaan worden. Het steun-doek voor basisschool Palet aan de Froukemaheerd hangt er momenteel maar treurig bij.

Foto rechts, t.h.v. het volkstuincomplex bij het Boterdiep, naast de Heratemaheerd. Mooi complex mensen.

Zie ook foto linksonder. 

Negen jaar geleden maakte de blogger een filmpje over o.a. de volkstuin bij het Boterdiep. Daar staat ook een stukje over volkstuin Froukemaheerd op, zie nog eens dit bericht + filmpje

Ter zijde, er zijn vier volkstuinen in Beijum, Froukemaheerd, Fossemaheerd en Heratemaheerd behoren bij Drie Wijken.

En dan zit er ook nog een biologische variant in de Rensumaheerd.
Het is twaalf april. En wat is het koud buiten.

De avondklok verlengd. Nog geen terrassen open. De ic's liggen overvol.

Wat kan een mens verlangen naar prachtig voorjaarsweer, en naar een zinderende zomer met mogelijkheden in het verschiet.

Houd vooral moed Beijumers. 
Een naar omstandigheden prettige nieuwe week toegewenst.Gelukkig schijnt de zon deze ochtend....

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Dag Johan,


Van harte gefeliciteerd met jouw 65-ste verjaardag.