woensdag 28 april 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (200)

 Poezelige zachte voeten

Soms moet je uit noodzaak naar de pedicure en in mijn geval naar een medische. Vorig jaar had ik enorm last van mijn grote teen. De pijn werd steeds erger en na een bezoekje aan de huisarts, omdat ik natuurlijk geen idee had wat of ’t kon zijn. Wat bleek? Ik had een dikke likdoorn onder mijn nagel, niets van gezien al die tijd. Na wat rondvragen zat er eentje redelijk dichtbij in de buurt, in ieder geval op loopafstand en ik kon er al snel terecht. 

Nou, ik kan je vertellen dat die behandeling niet bepaald een pretje was. Met boor en een soort haaknaald werd dat ding onder mijn nagel weggehaald. De pijn verbijtend zag ik ’t gat steeds groter worden, ik kon zo naast mijn nagel de teen inkijken. Yuk en autsss. Zo was ik wel even genezen van pedicures.

Nooit van mijn leven was ik bij zo’n salon geweest en twee weken terug hoorde ik van een kennis dat zij naar de pedicure was geweest en ik vroeg haar dan ook of het pijn had gedaan. ‘Pijn?’ vroeg zij, ‘nee natuurlijk niet, dat is gewoon verwennerij. Mijn voeten zijn weer poezelig zacht en ik heb er een gellakje op.’ 

‘O,’ zei ik, ‘dat klinkt beter dan mijn ervaring.’ 

Ze had deze pedicure via ‘social deal’ gevonden en voor de helft van de normale prijs ook nog. Weer die koopjes hé… 

Ik belde natuurlijk meteen naar de buuf verderop en haar leek ’t ook wel wat. Het wordt tenslotte bijna zomer en dan mogen de voeten ook weleens verwend worden. Zo gezegd, zo gedaan en vier vouchers gekocht voor een pedicurebehandeling, kunnen we over acht week nog een keertje. We kregen het adres en meteen maar gebeld voor een afspraak, een week later konden we al terecht bij de Beautybar aan de Meeuwerderweg te Groningen.

 Een vriendelijke en gezellige jongedame behandelde onze voeten; nagelriemen weer strak en de nagels netjes gevijld, kleurtje erop en een heerlijke voetscrub inclusief massage op de koop toe. Echt, nooit geweten dat het fijn kan zijn om naar een pedicure te gaan. Ik vind deze Beautybar dan ook een echte aanrader, want je kan er voor meerdere behandelingen terecht. Ach ja, en terwijl ik daar lekker achteruit zit raak je aan de praat. Ze gaf mij ook nog goede tips voor zowel mijn zeer droge voeten, als ook voor mijn gezicht. Mijn voeten moet ik goed in gaan smeren met een vette crème om ze te voeden en te hydrateren. 

Er schijnen heel veel mensen te zijn die hun voeten gewoon vergeten mee te nemen in hun dagelijkse douche rituelen. Dat is zó zonde, want je voeten; dat zijn juist die dingen die jouw lichaam hun hele leven moeten dragen. 

2021©Vlindertje73

Kijk gerust even rond op de site voor alle behandelingen: www.beautybargroningen.com

Note: En nee, dit is niet een vrouwencolumn hoor, Johan Ferhmann    

Ook mannen moeten weleens naar de pedicure uit noodzaak of voor luxe poezelige zachte voetjes. 

Geen opmerkingen: