vrijdag 2 april 2021

ERGERLIJKE VERNIELZUCHT BIJ 'T TREFPUNT


Ongeveer een week geleden werd het eerst het rechter raam met een steen kapot gegooid, een der afgelopen dagen de linker raam.

Foto boven, Trefpunt vanmiddag.

De blogger liep er even langs om te kijken of er nog nadere informatie te krijgen was over het aanstaande buitenfitness-plan.

Zie het bericht van vanochtend.
Opbeurend nieuws, niet verkeerd in corona-tijden, buiten fitnessen in eigen wijk.

Zie foto links, op de voorgrond komen de apparaten, is nu een verhard basketbal-platje. Er zullen plantenbakken komen en zitplekjes.
Op de achtergrond, waar het Grand Café zit komt een ruim terras.

Punt van discussie nog, wordt er een dam aangelegd over een sloot (ligt achter de rug van de fotograaf op foto links) zodat sporters zelfstandig het terrein op kunnen gaan? Bedenk dat tijdens lange lente- en zomeravonden het tot ca 23.00 uur licht is buiten....

Het is niet de bedoeling om 's avonds nog auto's op de parkeerplaats te zetten, het hek bij de toegangspoort, foto rechts, zal dan dicht zijn. Een optie is ook om een paal midden op de opritpaal te zetten zodat er geen auto kan komen, scheelt weer een aangelegde dam over de sloot. Zo'n paal die je naar believen kunt neerzetten en tijdelijk verwijderen.

Er komt plezier en sportiviteit bij 't Trefpunt. Maar hoe hou je het gespuis er weg? Afgelopen januari ook al een raam kapot (inbraak?).
Er wordt ook wel eens ingebroken.
En er werd eens een Spijker en Spelweek door vandalen (bijna) verhinderd.

Het is een prachtige en misschien wel onderschatte plak in de wijk. Dat laatste, corona of niet, het mag wel een beetje meer een trekpleister zijn/worden.

Plezier en sportiviteit vanaf ergens in mei. Maar hoe hou je het vernielzuchtige gespuis tegen?

Geen opmerkingen: