woensdag 21 april 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (199)

 Koopjesjagen

Elke week wacht ik met smart op de reclamefolders. Lekker met een kop koffie, de supermarkt aanbiedingen uitpluizen. Pen en papier bij de hand. Weet je dat je niet alle aanbiedingen voor lief moet aannemen?

 Laatst was er shoarmavlees in de aanbieding, maar die oplichters hadden de kiloprijs omhoog gegooid en zo was een pond shoarma bijna net zo duur geworden als een kilo verderop. Weer wat geleerd dus, niet alle koopjes zijn koopjes. En de koopjes, die echte koopjes zijn, zijn er vaak niet en als je er dan naar vraagt, is het niet binnen gekomen of al op. Hoe dan? Als je net na acht uur in de ochtend in de winkel bent omdat je een bepaald product toch wel heel graag wil hebben. Ze lokken je gewoon naar die winkel, hopend dat je de andere boodschappen die je eventueel nodig hebt daar ook even koopt. Mooi niet…

Ook bij de drogisterijen moet je vaak goed opletten, qua de inhoud van een flacon, die één plus één worden aangeboden. Ik wilde van die zelf bruinende crème kopen en zowel Dove, wat mijn favoriete merk is, als de Nivea was in de aanbieding. Eén plus één gratis stond er bij Dove, met een inhoud van 300 ml. De Nivea, van 400 ml stond er naast en die had het tweede artikel voor euro. Snel even rekenen en ja hoor die was qua inhoud dus echt goedkoper in alle opzichten. Gelukkig hebben we een rekenmachine op de telefoon zitten… Of die Niveau nu beter is dan die van Dove, dat betwijfel ik nog. Beide beloofd een zomerse teint en ik ben nog steeds erg blank. Nog maar even doorsmeren…

Een buurvrouw van verderop heeft een supergave kledingsite ontdekt op internet. Een soort outlet van merken als Vera Moda, Vila en nog veel meer, werkelijk je gelooft je ogen niet als je die prijzen ziet. Hemdjes, shirtjes vanaf twee euro. Vesten, broeken en bloesjes in overvloed. Wij shoppen er nu regelmatig en zijn er zeer content mee. Zelfs het retourneren gaat van een leien dakje. Nu we toch op het internet zitten ook nog maar even op Marktplaats kijken of er nog leuke koopjes in de buurt zijn. Je stelt ’t heel makkelijk in op een paar kilometer van je adres af. Altijd als ik iets nieuws zoek voor binnenshuis of buitenshuis dan sneup ik daar eerst even en daarna de Facebook groepen uit de buurt. Tweedehands spulletjes kan je immers zelf zo weer pimpen tot iets moois.

Door koopjes te jagen kan je dus geld besparen. Dit bracht mij er toe om ook eens mijn vaste uitgaven onder de loep te nemen. Weet je, dan ben ik echt weer even blond hoor. Een abonnement op de tv krant notabene, die ik helemaal niet nodig heb. Er zit immers een tv-gids op je televisie. Dan nog wat loterijen, waarvan je altijd hoopt dat je een keertje wat wint. IJdele hoop, I now. Ach ja voor ’t goede doel dan maar.

2021©Vlindertje73

Geen opmerkingen: