zaterdag 10 april 2021

WAT LEUK, EEN 'SPROOKJESBOS' IN BEIJUM
 "Wat leuk om u hier te ontmoeten, ja maak maar foto's, ik voel me vereerd. Weet u, het is zo belangrijk om het kind in jezelf te behouden en om daar uitdrukking aan te geven."'

Bewoonster ergens in Beijum.
Onlangs op een middag.

Het kind in de Beijumblogger liep met zijn stappenteller door een gedeelte van Beijum-Zuid. Daar liep hij opeens een sprookje binnen.

Wat je zo allemaal kunt meemaken in de grootste, gekste en binnenkort weer groenste wijk van de stad Groningen. Nait normoal.

Een voortuin met elfen, kabouters, dwergen en wijze spreuken, Zie alvast de foto's, waar zijn Sneeuwwitje, Holle Bolle Gijs, Assepoester en Klein Duimpje?

Er walmde een soort van rook uit een of andere 'grot.'

Zie afbeelding linksboven.

Eerst even aanbellen. Een hartelijk welkom viel de blogger ten deel. Stel aan de deur: "We wonen hier gelukkig en we zijn net een jaar getrouwd. Nee, vermeldt onze straat en huisnummer maar niet."

Dame uit de Randstad kwam in Beijum wonen en creëerde de sprookjesvooruin samen met haar kersverse echtgenoot. "Ik hou er van om licht te verspreiden."

Bogger: ziet er mooi en spannend uit.

Echtpaar: "Het is nog niet af, er komt nog meer bij."

Beijum is en blijft een groene, gekke en veelkleurige wijk. Vol eigenaardigheden en aparte initiatieven. Het herbergt vele geheimen.

Dit, foto's, behoort daar helemaal toe.

Wordt wellicht vervolgd. Er komt immers nog meer bij...

Geen opmerkingen: