vrijdag 23 april 2021

RECREATIEPARK KARDINGE (213)

 

Sportcentrum Kardinge schijnt na bijna dertig jaar al weer bejaard te zijn.
Komt er nieuwbouw? 
Bericht vanuit de gemeente Groningen.

Sportcentrum Kardinge viert in 2023 haar dertigste verjaardag. Nu al, maar zeker dan, is het noodzakelijk om de faciliteiten voor het zwemmen en het schaatsen te vernieuwen. De functionaliteit en het huidig aanbod voldoen niet meer aan de eisen en wensen van haar bezoekers, de gebouwen en de installaties zijn technisch afgeschreven of voldoen wettelijk niet meer en er moet flink geïnvesteerd worden om de bedrijfsvoering te garanderen, los van elke ambitie.

Staat in Verkenning Toekomstpotentie Sportcentrum Kardinge.

Een eergisteren gestuurde brief aan de gemeenteraad.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu dan toch woningbouw in zuidflank van Beijum, op te ontwikkelen vitaliteitscampus Kardinge? Na de tegenstand van woningeigenaren in Isebrandsheerd voor nieuwbouw op vrijgekomen Heerdstee-plek nu kansen voor bijv. ouderen-woningen met aandacht voor bewegen, gezond leven en buiten-zijn. Passend bij de leeftijd van de wijk Beijum-ers. Gemeente Groningen vroeg in NPG-programma (aardbevings-compensatiefonds) al om geld voor deze opportuniteit.

Kees Huizenga zei

Ja, hoor, de stadstram of de regiotram komt mogelijk terug. Dan krijgt oud-wethouder Karin Dekker van GroenLinks, afgetreden in 2012, alsnog haar zin. Met drie wethouders van GroenLinks binnen het huidige college van B&W is het "nu doorpakken" geblazen.

Zie:

https://www.oogtv.nl/2021/04/gemeente-wil-dertigkilometerzone-maken-van-groot-deel-stad/


Citaat:

"Tram tussen Europapark, Kardinge en Zernike; nieuw station langs Frieschestraatweg

Op termijn ziet het college van B&W kansen voor een tram(achtig) systeem aan de oostkant van de stad. Dat geldt vooral op de corridor tussen het Europapark, het UMCG, het Noorderstation, de Zernike Campus en de corridor richting Kardinge. Of de tram er ook echt komt, is nog niet zeker. Het college houdt echter, bij alle toekomstige plannen, ruimte over om dit plan te realiseren." Einde citaat.

Hoe die "corridor richting Kardinge" moet lopen, is mij nog niet geheel duidelijk.