vrijdag 9 april 2021

EX-STADSWACHT PIETER MAAKT ER HET BESTE VAN


 "Het gaat me naar omstandigheden goed, na mijn hersenbloeding en revalidatie probeer ik er het beste van te maken."

Het zijn de mooie gesprekjes op straat in Beijum, gewoon in gesprek gaan met gewone mensen die er wonen. Het mooie voorjaarsweer van de afgelopen dagen (vorige week) leende zich daar ook erg voor. Alsof mensen wat opener zijn als de zon schijnt en het aangenaam warm is.

De blogger is zijn naam even kwijt (update 14.35 uur: Pieter), maar hij zat vorige week dinsdagmiddag op zijn rollator langs de Beijumerweg, ter hoogte van de ingang naar de Boerderijum.

Onze ouwe vertrouwde voormalige stadswacht. Zie foto boven. Even was ondergetekende bang dat hij zo achteruit rijdend de sloot naast genoemde fietspad in zou kieperen. Dat viel gelukkig mee, hij zat er redelijk stabiel.
Überhaupt relatief stabiel, knap hoe iemand na een hersenbloeding zichzelf weet te herpakken. En zeker, de ene attack is de andere niet. "Ik heb gerehabilieerd in Innersdijk, Ten Boer."

Even het archief in duiken, zie foto links, dertien jaar geleden. Hij staat links naast voormalige collega's op een donderdagochtend-markt. Foto komt uit dit bericht.

Hij heeft zich ingespannen voor de veiligheid in Beijum. Tegenwoordig probeert hij er het beste van te maken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Over Innersdijk Ten Boer gesproken.
Een dezer dagen kwam bij een Wijkvernieuwingswandeling door Beijum naar buiten dat een buurt-woonzorggebouw op de voormalige Innersdijk-plek in Beijum definitief van de baan is. Zorggroep Noord en woningcorporatie Patrimonium hebben dit iniatief nu definitief in de prullenbak gedaan. Kaveleigenaar Zorggroep Noord is nu weer alleen aan zet om na acht jaar braakligging hier iets te ontwikkelen of de grond te verkopen. Voor omwonenden, of eigenlijk voor alle Beijumers, is de negatieve uitkomst een onbegrijpelijke kwestie aan het worden.