dinsdag 10 augustus 2010

THE ANSWER IS BLOWING IN THE WIND

Maandagavond omstreeks een uur of half acht ontwaarde ondergetekende een luchtvallon boven het Kardingerpark. Zie foto beneden. Een foto van de ballon met op de voorgrond een flatgebouw aan de Froukemaheerd leek me een mooie optie. Herinneringen aan het ballonfiasco van ongeveer een jaar geleden in het Kardingerpark kwamen omhoog. Is het bijna-drama nou in de bekende doofpot beland vroeg ik me af, of is er toch nog wat mee gebeurd? Een mens kan niet alles weten en onthouden, voor ik het wist was de vraag in mijn hoofd vervangen door het wereldberoemde nummer van Dylan: the answer my friend is blowing in the wind, the answer is blowing in the wind.

Maar hoe kon ik de luchtballon met de contouren het beste in beeld krijgen? Een man op een balkon die de was ophing- ja, ze bestaan nog, mannen die actief zijn in de huishouding- bracht uitkomst:" Ga daar maar even langs, dat paadje tussen de twee flats door, daar heb je een goed uitzicht." Terug van een foto maken vroeg ik de bewoner van Beijum of ik een foto van hem mocht maken op zijn balkon. Jawel, geen probleem. Wil het vrouwtje er ook wel bij op? Ik hoorde het mezelf vragen en op het zelfde ogenblik vroeg ik me af of dit zo maar kon: een wildvreemde vrouw een vrouwtje noemen. Maar goed. Eerst wilde ze niet en daarom een foto gemaakt van de heer des huizes alleen. Maar een minuutje later:"nou toe maar, zet mij er ook maar bij op." Mijn eeuwigdurende gevoel van nieuwsgierigheid kwam direct in werking: Is het een beetje vol te houden met z'n beiden op zo'n flatje in Beijum?"Mwaaah, het gaat." Nooit geen ruzie zeker? Tja, ik heb ooit eens iemand horen vertellen dat hij nooit geen ruzie had met z'n vrouw en daarom een uitstekende relatie had. Een tywijfelachtig verhaal. Met dit paar kwam ik op deze zomeravond in augustus 2010 tot de slotsom dat ruzie bij een relatie hoort. Geen ruzie meer hebben is de dood in de pot. Ruzie geeft ook reuring en leven in de brouwerij, mooi er in houden. Dat zit wel goed met dit Beijumer flatstel. Maar hoe is het dan in de buurt? Tja. Off the record iets vertellen heet zoiets. Je mag het wel weten, maar publiceer er maar niks over. Ze hebben gelijk, waarom jezelf onnodig kwetsbaar opstellen en de vuile buurtwas buiten hangen? Niet doen. De lezer mag er naar raden. Terwijl ondergetekende dit typt speelt het wereldberoemde nummer weer door z'n hoofd: the answer my friend is blowing in the wind, the answer is blowing in the wind.
http://www.dailymotion.com/video/x1jz4w_bob-dylan-blowing-in-the-wind_music (eerst een halve minuut intro)

1 opmerking:

Dineke zei

Misschien een ideetje Johan, om eens te kijken hoe het is met de mensen en de woning waar vorig jaar de hele achtergevel er uit klapte?