vrijdag 20 augustus 2010

IETS MET BALONNEN

Ondergetekende was vandaag tussen 14.00 en 23.00 uur niet in Beijum, en dus snap ik het niet helemaal. Wat niet? In elk geval had ik omstreeks 23 uur stellig het idee dat er Ufo's over Beijum vlogen. Op een gegeven moment zag ik brandende lampions door de lucht vliegen, als ik me niet vergis vlogen ze een meter op 75 in de lucht van west naar oost. Om het ingewikkelder te maken, deze foto kreeg ik vanavond door een lezer opgestuurd. Zonder tekst. Het lijkt op een hete luchtballon in Kardinge voordat die de lucht inging. Om het nog veel ingewikkelder te maken, ik ontving kort na 23 uur deze mail: Allereerst over de comotie net bij de Wibenaheerd/Kardinge, bewoners belden in paniek naar de meldkamer omdat een hete luchtballon op hun huis af kwam. Twee brandweerwagens, 1 ambulance en 2 politieauto's een politiemotor gingen er heen. Het viel gelukkig allemaal mee, de ballon lande veilig in het veld, maar wel vlak bij de huizen aldaar.
Zijn er lezers die meer weten? Is er een verband met bovenstaande gebeurtenissen? Beijumnieuws@online.nl
Lijn 6 bericht: Vlak voor negen uur (20-03) zijn er achter de Wibenaheerd twee luchtballonnen geland. Helaas ontstond er paniek en kwamen er diverse hulpdiensten ter plekke omdat ze dachten dat een ballon tegen een flat was geland. Tenminste dat werd hun verteld. Naar verluidt had een Wibenaheerder gemeld dat er slachtoffers waren. Er was echter niets aan de hand. De vroege landers hebben keurig hun ballonen weer opgevouwen.
Hanna Koopman

Update: 0.15 uur: Groningen - Vrijdagavond om 20:38 uur kwam er voor de brandweer van Groningen een melding luchtvaart ongeval. Hulpdiensten rukten massaal uit.
Het bleek te gaan om een normale landing van een luchtballon. Wie en waarom 112 gebeld heeft is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of op de plek wel geland mocht worden. Dit omdat het dichtbij de bewoonde wereld is. Gelukkig vielen er geen gewonden en had de ballonvaarder uit Roden een perfecte landing gemaakt. Veel mensen kwamen af op het voorval
.
http://www.112nederland.nl/Groningen/nieuws/10360/groot-alarm-voor-gelande-luchtballon-video-exclusief.html

5 opmerkingen:

Karin.P. zei

Hoi Johan

Ja die 2 lichtjes hebben mijn buren en ik ook gezien dat zijn van die papieren geluksballonnen, we maakten nog een grapje zei tegen Sarah nou Saar het ruimteschip gaat weer terug daar gaan ze ;)

Anoniem zei

wij hoorden zeker 4 politiewagens/motoren, 2 ambulances en 2 keer de brandweer hier vlak langskomen dus we hadden echt het idee dat er heel iets ernstigs gebeurd was... eerst was er iets met luchtvaart!, al snel werd er gezegd dat er een overval was gepleegd vervolgens was er een ballon uit de lucht gevallen met ernstig gewonden... ik was dan ook opgelucht toen we hoorden dat er niets ernstigs aan de hand was en er zeker geen gewonden waren gevallen!
maar als er zoveel hulpverleners uitrukken schrik je toch... zeker als je niet weet wat er aan de hand is en er vreemde berichten geroepen worden...

Alie zei

Het klonk inderdaad alsof de hel was losgebarsten ergens in Beijum. Ik was in de Jensemaheerd, daar liepen mensen zenuwachtig heen en weer, wat is er toch aan de hand? Terug naar huis, over de Amkemaheerd, allemaal kinderen onrustig daar, en ik reed voorbij de sporthal en langs de Wibenaheerd, ik dacht, wat is dit joh? Echt, het leek wel of daar een festival aan de gang was, zoveel mensen gingen erheen. maar goed dat we geen tunnel hebben daar ;-) Thuis even gekeken op alarmeringen, daar stond: ongeval luchtvaart. Ja, daar kun je alles bij voorstellen..
Even iemand smssen, die wist meer te vertellen. Gelukkig maar dat er weinig/niks aan de hand was.

Dineke zei

Een aantal van die hulpdiensten reed ons voor bij op de ringweg, zo bleek later op weg naar een ernstig ongeval in Hoogezand, in de Kerkstraat, waar wij heel toevallig ook moesten zijn.
zie www.112hoogezand.nl

Kees Huizenga zei

Een bericht van RTV Noord

Ballon Fiësta Meerstad afgeblazen

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 20:02

MEERSTAD - Het grootse evenement, waarbij tenminste 28 luchtballonnen boven Meerstad zouden opstijgen, is afgeblazen. Er stond te veel wind.

Het was voor het eerst dat het spektakel in Meerstad werd georganiseerd. De ballonnen zouden rond zes uur 's avonds de lucht in gaan. De wolken schoten echter voorbij en dat zou ook met de ballonnen gebeuren. Te gevaarlijk, oordeelde de organisatie. Bovendien zou een tochtje van Meerstad naar Appingedam slechts 20 minuten duren, terwijl dit normaal een uur duurt.

Een paar duizend bezoekers stroomden vol verwachting toe om met name de speciale modellen, als een kikker en een clown, te komen bekijken. Speciaal voor hen werden die toch nog opgeblazen.

Bron: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=94094

Op http://www.ballonfiestagroningen.nl staat tot op heden nog niets over deze afgelasting!