zondag 29 augustus 2010

EEN ECHTE REGENACHTIGE ZONDAG

Het is weer eens tijdje voor een weerpraatje. Het zijn niet de meest diepgaande gesprekken als mensen over het weer beginnen te praten. Maar ja, moet alles diepgaand, verheven en uitermate interessant zijn? Leve de oppervlakkigheid bij tijd en wijle. Door de wijk fietsen lukte vandaag niet erg. Soms kon het een stukje maar voordat je er erg in had moest er weer gescholen woorden. Zoals hier, zie foto, onder het viaduct bij de Zuidwending. Lekker een half uur over het water turen en mijmeren over het gekke en groene Beijum.
Beijumers die balen van de ogenschijnlijk vroeg ingetreden herfst: het patroon wat je nu ziet hebben we de afgelopen jaren vaker gehad. Veel regen eind augustus en begin september. Maar, onderschat de nazomer niet, 26, 27 graden halverwege de maand september is geen uitzondering. En ach, de herfst heeft ook zo zijn of haar charme.
Het is een manier om het ijs te breken (het starten van een gesprek). Mensen praten over het weer via de telefoon en met personen. Vrienden en familie praten over het weer voordat ze bespreken wat er nieuw is. Co-werknemers praten over het weer vóór het starten van een dag hard werken. Zelfs vreemden praten over de weersomstandigheden. Leer de juiste woordenschat en uitdrukkingen, en u zult het gemakkelijk vinden om een gesprek te starten op elk moment en overal met iedereen die u ontmoet!
http://translate.google.nl/translate?hl=nl&langpair=en%7Cnl&u=http://www.englishclub.com/speaking/weather.htm
Regen kan ook een inspiratiebron zijn voor het schrijven van een mooie song. Raindrops keep falling on my head: http://www.youtube.com/watch?v=HYEvz0oniCM
Of de onvergetelijke Gene Kelly met Singing in the rain:
http://www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ

2 opmerkingen:

Alie zei

we hadden een buurtbbq gepland zondagmiddag. Die hebben we gelukkig redelijk op tijd kunnen afzeggen (dankzij een zeer goed meewerkende slagerij v/d wier). Handig, die voorspellingen. Maar wel jammer hoor, we hadden er net zo'n zin in met elkaar. Hopelijk komt er nog een nazomer, ik schat in van wel, dan kan het alsnog doorgaan!

Anoniem zei

jammer dat het weer roet/regen in het eten gooide...
wij hadden mazzel wij hebben de 21ste onze buurt BBQ gehad en dat was zo'n beetje de laatste mooie dag voordat deze regenbende begon... hopelijk komt er nog een mooie nazomer dan kan er alsnog geBBQed worden...