maandag 23 augustus 2010

BOKSBEUGEL, BIVAKMUTS, DRUGS EN MISHANDELING

Beijum staat weer eens op de kaart:
Van http://www.dvhn.nl/
De politie onderzoekt wat een aantal jongens zondagavond in Beijum van plan was. Getuigen tipten de politie dat aan de Holmsterheerd twee jongens hun snorfiets hadden gestald, een muts hadden opgezet en weggelopen.

Korte tijd later zagen de agenten vier jongens lopen, onder wie een van de knapen van de brommer. In twee tassen bij de snorfiets troffen de agenten een boksbeugel en een bivakmuts aan. Een 15-jarige knaap moest mee naar het bureau, maar is na verhoor en een proces verbaal voor de boksbeugel vrijgelaten.


Van http://www.oogtv.nl/
Op de Nijensteinheerd zijn zaterdagavond twee Stadjers van twintig en 22 jaar aangehouden omdat ze drugs bij zich hadden.

Agenten kwamen de twee in een auto tegen en gaven het duo een stopteken. De politiemensen wist dat de bestuurder geen rijbewijs heeft. Ook staan de twee bekend als drugskoeriers. Bij het doorzoeken van de wagen werden diverse soorten soft- en harddrugs in kleine zakjes gevonden. Ook troffen de agenten twee telefoons en een kleine honderd euro aan.

De twee mannen werden daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De spullen zijn in beslag genomen
.

Om het helemaal 'gezellig' te maken wat betreft nieuws over Beijum nog dit: http://www.dvhn.nl/

Een 32-jarige man uit Delft is twee keer door de politie opgepakt wegens mishandeling.

De eerste keer was zaterdag aan het begin van de nacht. De man had geprobeerd een vrouw neer te steken. De 33-jarige vriend van het slachtoffer dreigde met hem op de vuist te gaan. De Delftenaar vluchtte de wijk in.

De verdachte werd door agenten in een portiek gevonden. Hij was gewond en slecht aanspreekbaar omdat hij dronken was. In overleg met de officier van justitie besloot de politie de man in eerste instantie aan de zorg van het ziekenhuis over te laten. Enkele uren later bleek hij echter weer fit genoeg om opnieuw een vrouw te mishandelen.

Dit keer belde een 19-jarige vrouw aan bij een willekeurig huis aan de Froukemaheerd (die grenst aan de Wibenaheerd) en vertelde dat haar vriend haar had geslagen met een knuppel. Ze was gewond aan onder meer haar arm en been. De bewoners belden een ambulance die haar naar het ziekenhuis bracht. De man had zich intussen verstopt in een woning aan de Froukemaheerd. De bewoonster ontkende dat hij daar was en liet de agenten niet binnen. Pas toen ze een machtiging hadden, werden ze binnen gelaten en konden ze de man aanhouden. De politie doet onderzoek naar de zaken.

Geen opmerkingen: