woensdag 18 augustus 2010

WILT U EEN KOEKJE MIJNHEER?

Onder het artikel over de verliefde cassiere Ida, zie 16 augustus, staat deze reactie: Jaaaa er is één blonde meid met lang haar. Haar naam is Rosy. Ze is altijd zoooooooooo vreselijk vrolijk. Ze kletst altijd gezellig met iedereen aan de kassa!

Vervolgens las ik nog een reactie over Rosy.
Dat lezende realiseerde ik me dat ik nog een foto van haar op voorraad had liggen. Ik herinnerde me dat ik drie weken geleden na een nachtelijke rit vanuit Frankrijk om 4 uur in de ochtend thuis kwam. Na een paar uurtjes slapen ging ik met een duffe kop naar Albert Heijn voor een paar boodschappen en trof Rosy bij de toegangspoortjes. "Wilt u een koekje?" Mijn persoonlijke indruk: wat een hartelijk, vriendelijk en open mens! Ik was ineens klaar wakker en voelde me weer helemaal thuiskomen in Beijum. Op haar badge stond haar naam. Waarom deel jij koekjes uit Rosy? "Het zijn oranjekoekjes die uit het assortiment worden gehaald, daarom mogen we ze gratis weggeven." Mag ik nog een en mag ik ook een foto van je maken en die publiceren? "Natuurlijk, wat leuk!" Daar staat ze dan, een brok positiviteit en spontaniteit. Beste Alice Meins, hoe doe je dat toch steeds, hoe kom je aan al die leuke caissières?

3 opmerkingen:

Ellen zei

Vergeet even de aldaar werkende jongemannen niet he :) er werkt o.a. een jongen op de groentenafdeling waar ik altijd weer vrolijk van word.

Alice maakt er ook dankbaar gebruik van geloof ik. Zo verkocht een stralende jongen kortgeleden tulpen bij de ingang, en hij deed het blijkbaar zo goed dat hij ook raketjes uit mocht delen toen het zo warm was :)

Unknown zei

Yeahh Rosy op beijumnieuws! Zij kan niet missen!

Alie zei

yep, dat is ze. Ik moet altijd om haar lachen. Maar.. Alice is soms ook streng voor deze dames hoor. Alweer een poos geleden liet ik per ongeluk een pot rode bieten vallen (bij Rosies kassa, niet daarom hoor). Toen moest zij alles opruimen, deed ze overigens met een grote smile. Toen kwam Alice eraan, die gebood haar om alles even in een doos te doen, een andere cassiere liep er achter aan met een doos. Toen zei Rosie heel gevat, mag ik die doos, doos?
Ik moest vreselijk lachen maar Alice was not amused. Die dames kregen nog wel een kleine preek achteraf zag ik al...
Nou ja, het zal ook af en toe niet meevallen om al je personeel in toom te houden.
Jongens zie ik niet heel veel, behalve dan vakkenvullers.
Over het algemeen trekken ze zich niet veel aan van het winkelend publiek, zij het dan dat ze hun spullen wel netjes aan de kant houden en oppassen met de rolkarren.
Kortom, Albert Heijn vind ik de prettigste supermarkt in de wijk (en wijde omtrek).