vrijdag 6 augustus 2010

ZONDAG WATERFLORA EN FAUNA EXCURSIE

Persbericht (rechts een archieffoto met daarop uiterst links gids Harry Westerhuis)

Stadsboerderij de Wiershoeck en Bezoekercentrum Beijum organiseren op zondag 8 augustus een waterflora en fauna excursie in Beijum. Vanaf 13.30 uur kan iedereen zich onderdompelen in de natuur van deze groene stadswijk. Het startpunt is het Bezoekerscentrum, aan Beijumerweg 19a.

Op weinig plekken in de stad vind je zoveel natuur als in Beijum. De ‘groene long’ ademt nog steeds het landelijke karakter uit van voor de bebouwing. Bomen, bermen, tuinen en grasland: het groene hart van Beijum lijkt ver van het stadsgedruis verwijderd.
Schone sloten
Beijum kent een variëteit aan schone sloten. Het heldere water zit boordevol leven in de vorm van planten, libellen, waterkevers, geelgerande watertorren en bootsmannetjes. Deelnemers aan de excursie leren van alles over het soms kwetsbare waterleven, zoals het bijzondere voortplantingsgedrag van libellen. Ook is er momenteel een keur aan rijk bloeiende waterplanten, zoals waterviolier en krabbescheer. Misschien laat zich daar wel een zwarte spinnende watertor zien!
De organisatoren
De excursie wordt gegeven door Harry Westerhuis en Arnold Voerman. Zij zijn als natuurgidsen vebonden aan de Wiershoeck en het Bezoekerscentrum. Beide organisaties zetten zich in om natuur toegankelijk te maken voor stadjers. De Wiershoeck heeft verschillende tuinen en een natuurvoedingswinkel. Het Bezoekerscentrum richt zich op expositie en educatie.

Deelnermers doen er goed aan water- en regenbestendige kleding en schoenen aan te doen. De excursie is gratis.

Voor meer informatie en opgave: Arnold Voerman, 06- 16712420,
a.voerman@ocsw.groningen.nl ).

Geen opmerkingen: