vrijdag 27 augustus 2010

NIET RACEN BINNEN EEN WOONERF

Het is een beetje een vreemde foto die u hier ziet. Hij is opgestuurd door een lezeres uit de Rensumaheerd. Zo'n groen slow-mannetje met een rode vlag verwacht je toch niet op een woonerf? Daar mag toch alleen maar stapvoets worden gereden? De lezeres mailde: Ook in onze straat de Rensumaheerd staat sinds kort dit mannetje.
Woonerf en toch een waarschuwing voor de notoire hardrijders. Jammer dat het nodig is.

Erven zijn in Nederland in de jaren zeventig en tachtig veelvuldig toegepast in stadsvernieuwingsgebieden en nieuwe woonwijken, zoals Zoetermeer, De Maten in Apeldoorn, Duivendrecht en Diemen-Zuid.

De eerste woonerven ontstonden eind jaren zestig in de woonwijk Emmerhout in Emmen, waar het woord geïntroduceerd werd door stedenbouwkundige Niek de Boer. Hier werden aan het begin van ieder erf garageboxen geplaatst, om de erven zodoende autovrij te houden. De erven waren doodlopende wegen. Tegenwoordig worden de erven gebruikt om te parkeren, maar nog steeds is er geen doorgaand verkeer mogelijk, waardoor kinderen op de erven kunnen spelen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Erf_(verkeerswetgeving)

1 opmerking:

Anoniem zei

Het zijn vaak de bewoners van de heerd zelf die zonodig moeten racen tis tenslotte bekend terrein dus trap in dat gaspedaal snel naar huis en verder op de bank hangen als voorbeeld bedoelt .