zondag 29 augustus 2010

VUURWERK KIJKEN VANAF DE KARDINGERBULT

Een vijftigtal mensen verzamelden zich gisteravond op de Kardingerberg (ook wel bult of heuvel genoemd) om naar het 8 kilometer verder op ontstoken vuurwerk te kijken. Bommend Berend, het Ontzet van Groningen. Het was een majestueus uitzicht, door het heldere weer kon over de hele stad worden heengekeken en het dansend vuurwerk om onze olle Grieze heen creëerde een sprookjesachtige sfeer. Klik de foto groter.

Bommend Berend is weer voorbij, het seizoen komt er aan en woensdag begint de maand september. De vakantie is ook al lang en breed achter de rug. Naar school gaan en werken bepaald weer voor een groot gedeelte het dagelijkse en wekelijkse ritme van de meeste mensen. Het gewone leven, is er wat op tegen? De Duitsers hebben het over alltag, de Engelsen over daily life. Het dagelijks leven, structuur en regelmaat. Stampot met worst, de kachel aan en 's avonds met een borrel op de bank voor de tv.
http://de.wikipedia.org/wiki/Alltag

2 opmerkingen:

Karin.P. zei

De vakantie eindigde voor ons vandaag morgen beginnen de middelbare scholen namelijk pas.
Erg jammer dat het zulk triest weer was wilde met mijn dochter naar de Noorderzon maar we hebben noodgedwongen de dag thuis doorgebracht.
Gisteravond kwamen wij om 21uur aan uit Utrecht vele mensen gingen toen al richting Stadspark er werden extra bussen 6 ingezet vanaf het station.

Wij hadden helaas geen puf meer om vuurwwerk te kijken maar weet uit ervaring dat je vanaf de bult het aardig kan zien he Alie :)
voor wie het graag wil zien hier het vuurwerk van 2010:
http://www.youtube.com/watch?v=ZVSWAaDK6ak en in slowmotion
http://www.youtube.com/watch?v=TQMNMmAOrVk

Alie zei

Je kunt het idd aardig goed zien bij helder weer vanaf Kardinge.
En nog gezellig ook, een normale drukte, geen 1000den mensen en platgedrukt worden, maar relaxed staan. Oke, je mist het lage vuurwerk, maar je kunt niet alles hebben. Als je erheen gaat, moet je zorgen dat je er rond 21 uur al bent voor een redelijk plekje en je bent pas rond 0.00 uur weer thuis hier in Beijum. Vet laat dus. Nog geen oppas gevonden die daar zin in heeft..dus laat maar.
Naar mijn idee werd 'vroeger' 28 augustus ook veel uitbundiger gevierd. Wij zijn ook niet naar de binnenstad geweest. Ieder zn ding.