dinsdag 17 augustus 2010

WILDE PLANTENEXCURSIE BEZOEKERSCENTRUM

(Ingezonden Persbericht, op de archieffoto ziet u een deel van het Bezoekerscentrum)
Stadjer op zoek naar kleine vos in Kardinge
Het Bezoekerscentrum van NDE, de afdeling Natuur- en DuurzaamheidEducatie van de gemeente Groningen, organiseert zondag 22 augustus een wilde plantenexcursie in Kardinge. Een uitstapje voor iedereen die het bijzondere in de nabije natuur wil ontdekken.

Onder leiding van natuurgids Tineke van Hessen worden op de fiets de graslanden tussen Noorddijk en de watermolen bezocht. Het gebied wordt beheerd door de vereniging Natuurmonumenten, wat goed te zien is aan de variatie in graslanden, watergangen, bossen en landerijen. Natuurmonumenten houdt met Waterschap Noorderzijlvest de grondwaterstand zodanig op peil, dat een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten hier een optimale leefomgeving vinden.
Kleine vos
In deze tijd van het jaar komen zowel nog bloeiende als zaaddragende planten voor, die dagvlinders als kleine vos, distelvlinder en atalanta aantrekken. Dit jaar is, mede door de zeer warme julimaand, een waar libellenjaar. Al deze insecten zijn nog actief tot op nazomerse septemberdagen. Wie nog meer wil weten over de nabije natuur kan na afloop van de excursie een rondleiding door het Bezoekerscentrum krijgen.
Natuur dichter bij Stadjers
Het Bezoekerscentrum van NDE wil de natuur dichter bij Stadjers brengen. Het biedt verschillende programma’s aan over dierenleven in stad en ommeland en de geschiedenis van Beijum. Daarnaast organiseert het Bezoekerscentrum natuurexcursies voor jong en oud.

Plantenexcursie Bezoekerscentrum NDE, zondag 22 augustus vanaf 13.30 uur. Vertrek: op de fiets, vanaf het Bezoekerscentrum NDE, Beijumerweg 19a. Info en opgave: Arnold Voerman, 050-3676323; e-mail:
a.voerman@ocsw.groningen.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

En maar blijven vegeteren op het werk van Flip. En hem zelf eruit trappen. Shame on you all.