maandag 16 augustus 2010

BEIJUM KRIJGT ER EEN NIEUWE WIJKWEBSITE BIJ!!

Nee, creatieve mensen, waar schrijvers ook toe behoren, laten zich liever niet aan vuile en onredelijke banden leggen, ze willen niet overheerst worden en al helemaal niet geschoffeerd. Zeg maar dat ze speelruimte nodig hebben om hun ideeën vorm en inhoud te kunnen geven. Dit gaat helemaal op voor de in februari dit jaar opgestapte redactie van de "wijkkrant" Beijum. Met hart en ziel schreven ze elke maand een krant vol, totdat de manipulaties, heerszucht en drammerigheid van bepaalde lieden een onaanvaardbare grens bereikten. Enfin, u hebt over deze wijkmisstanden uitgebreid het een en ander kunnen lezen op o.a. Beijumnieuws.
Ondergetekende begon anderhalf uur na zijn vertrek uit de verstikkende situatie bij de bewonersclub een weblog dat al bijna drie jaar in de lucht is. De redactieleden die zich vanaf februari dit jaar niet langer de kop gek wilden laten maken beginnen aanstaande vrijdag om 12.06 uur hun wijkwebsite: Lijn6. Het team, of de redactie van Lijn6, zal gaan bestaan uit Hans en Philippine Koopman, Anna Riemersma, Marinus Jansen en Willie Koolstra. De preciese inhoud van de nieuwe wijksite is voor ondergetekende ook nog niet helemaal duidelijk, maar ik laat me aanstaande vrijdag graag verrassen. Op het ogenblik wordt hard gewerkt aan de indeling van de site. Er zijn mensen die me vragen of Lijn6 een bedreiging gaat vormen voor Beijumnieuws. Ik zou niet weten waarom. In tegendeel, alvast de felicitaties voor de redactie van de 2e wijkwebsite van Beijum! Uiteindelijk zal ook deze redactie blij zijn met de breuk met de club die dacht 'de pers' in Beijum in eigen handen te kunnen krijgen d.m.v. ontoelaatbaar overheersend gedrag. De mensen van Lijn6 zullen naar verwachting ook gaan ervaren dat het veel leuker is om snel en onafhankelijk nieuwtjes uit de wijk aan de lezers voor te kunnen schotelen. Ze hoeven niet meer elke keer een maand te wachten en achter de (nieuws)feiten aan te hollen. Vanaf vrijdag zijn er twee onafhankelijke nieuwszenders in Beijum. Hoe meer webzielen, hoe meer vreugd. Kom op jongens, maak er wat moois van!

2 opmerkingen:

michel zei

Natuurlijk is het leuk, een tweede site over Beijum. Maar dat je het vreugdevuur nu zo hoog laat oplaaien dat je je aanstaande vrijdag graag laat ver-assen zoals je schrijft, lijkt me nu ook weer niet gewenst.

Kees.K zei

Ja Michel, zeer fraaie inspelende tekst, moest er erg om lachen. Maar het is verbeterd, dus we kunnen beijumniews gewoon blijven lezen.