vrijdag 20 augustus 2010

WWW.LIJN6.COM FEESTELIJK VAN START

Wat een contrast met een half jaar geleden. Waar destijds woede, verdriet en teleurstelling van de gezichten straalde, daar overheerst nu de blijdschap en het enthousiasme. De champagne werd omstreeks 12.06 uur vanmiddag ontkurkt, er was gebak en er waren felicitaties. Het was en is feest in het huis van de familie Koopman, hier kwam de kernredactie van de nieuwe internet-krant Lijn6 bijeen om de aftrap te vieren van een nieuw digitaal medium voor en door Beijumers. De dit jaar opgestapte redactie pakt de draad weer op en gaat zelfstandig doen wat ze toch niet kan laten: de wijk waarin ze allemaal wonen verslaan en de bewoners van Beijum trakteren op zoveel mogelijk nieuws, achtergronden etc.
De eerste indruk? Een frisse, uitgebreide en verzorgde site. Wat is er zoal op te zien? Kunst en Natuur, Wijk en Politiek, het Marktplein-Oost, nieuws van de wijkagenten, een activiteitenagenda en ook de buienradar ontbreekt niet. En daar zal het vast niet bij blijven. Neem zelf een kijkje: http://lijn6.com/. Zie ook de link links.

Op de bovenste foto ontkurkt Anna Riemersma een fles champagne. De juichende redacteuren van Lijn6 op de foto hiernaast zijn van links naar rechts: Hans Koopman, Willie Koolstra, Anna Riemersma, Philippine Koopman en Marinus Jansen.

13 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Johan Fehrmann zei

Graag verder alleen met naam reageren.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Jammer dat je lijn 6 niet per mail of contact formulier kunt bereiken.
Mij lukt het tenminste niet

Gerda zei

Nadat hier zoveel reclame voor lijn 6 is gegeven, viel het mij wat tegen.
Eigen nieuws in een heel klein hoekje. En Beijumnieuws heel groot.
Ook de twittersites van de wijkagenten. Het is eigenlijk niets nieuws.
En als mensen iets nieuws opzetten, verwacht je ook een welkoms woord en een voorstel rondje, maar die moet je dan weer bij Beijumnieuws gaan halen.

Site ziet er mooi uit, dat zeker.

Maar het is niet zo een hele nieuwe site. Twee onafhankelijke berichtgevers over Beijum.
Nee, die onafhankelijken lijken samen een dwang buisje aangetrokken te hebben.
Dan kun je ook gewoon 1 site gezamenlijk opzetten i.p.v. 2.

Heel veel succes samen!

Anoniem zei

In het Dagblad van vanmorgen zegt Hans Koopman dat lijn6 geen protestactie is tegen de Beijumkrant. Iets verderop dat lijn6 streeft naar objecieve berichtgeving. Jammer dat beide al op dag 1 niet worden waargemaakt. Want die Ans en Mans is wel degelijk tegen de Beijumkrant bedoeld en dat studendentenartikel is dat voor een deel ook. Ik weet van mijn buurvrouw dat de BOB al vorig jaar in beroep is gegaan toen Anna nog in dat bestuur zat en het er mee eens was. En nu ze raadslid is van de Stadspartij was de actie van de BOB opeens kansloos? Ik hoop verder dat lijn6 daarom geen schaamteloze en kritiekloze supportersclub wordt van Anna en haar partij, maar ik vrees het ergste.

Belinda Schotman

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Kees Huizenga zei

1. De man rechts op de foto is de heer John Veldman, de secretaris van de BOB en de hoofdredacteur van de Beijumkrant. Hij spreekt met de heer Leo van Gent, de stadsdeelcoördinator van Noorddijk. Ik begrijp in rede niet waarom deze foto wordt afgedrukt. Niet erg slim en strategisch gedacht.

2. @ Belinda Schotman 1: u raakt een gevoelige snaar. De BOB ondersteunde begin september 2009 het bezwaarschrift van meerdere bewoners van de Framaheerd, de Sibrandaheerd en de Isebrandtsheerd inzake de studentenwoning van Framaheerd 65. Anna Riemersma zat toen nog in het bestuur van de BOB. Tegen mij zei Anna op 6 augustus 2010 dat ze het BOB-bestuur gewaarschuwd had tegen het meedoen met dat bezwaarschrift, omdat op de Framaheerd de studentenwoonhuisnorm van 15% niet gehaald werd. Waarschijnlijk behoorde zij tot de minderheid binnen het BOB-bestuur. Ik kan me niet voorstellen dat zij opeens van mening veranderd is.

3. @ Belinda Schotman 2: ik spreek met u de hoop uit dat www.lijn6.com geen propagandawebsite voor de Stadspartij Groningen wordt. Anna Riemersma heeft immers leergeld betaald bij de Beijumkrant! Ik denk aan haar artikelen over de regiotram en de voorgenomen woningen aan de Wibenaheerd/Froukemaheerd bij de Eerste Montessorischool/De Dijk. Dat was eenzijdige en participatieve (persoonlijk meelevende) journalistiek. Met eigen belangen (als busreiziger en als directe nabuur van De Dijk). Zonder toepassing van het journalistieke basisprincipe van "hoor en wederhoor". Johan Fehrmann van Beijumnieuws heeft hier steeds terecht naar verwezen.

Johan Fehrmann zei

Graag alleen met naam, kritiek op de site mailen naar de mensen van Lijn6

Anoniem zei

Dat verhaal van Kees bevestigd dus nog meer de beweringen van de reactie daarboven die inmiddels is verwijderd. Daarin stond namelijkk dat de vijf oprichters klachten hebben ingediend tegen die Leo van Gent omdat hij hen niet had gesteund in hun actie tegen het bestuur van de BOB. En als die andere op de foto ook nnog een bestuurslid is van diezelfde BOB?
Het is dus niet alleen niet slim en stategisch, zoals Kees het noemt, het is dus ook doodordinaire rancune. Zet dan dat gezicht van die Riemersma dan pontificaal op die plek; politiek en wijk in één persoon verenigd en waarmee de politieke kleur van die site ook gelijk duidelijk is.

Marijke van der Spoel

Gerda zei

Ik heb het even nagekeken op 5, 14, 16 en dus ook 20 augustus worden we hier geattendeerd op de nieuwe "onafhankelijke" (Johan zijn woorden)
internetcourant. Dan zijn er mensen die het toch een kritische noot bij plaatsen en dan moet je het ineens aan de personen bij lijn6 gaan melden. Deze site staat groot op hun site, dus je mag verwachten dat ze dit toch wel lezen. En we reageren toch wel op dit artikel.

Het woordje onafhankelijk veroorzaakt veel opschudding. Maar ieder mens is afhankelijk van zijn omgeving om een mening te vormen. Het ligt aan vele factoren van wie of wat je afhankelijk bent.

Ik vind dat een website of weblog is iets van de schrijver(s) zelf, net als dat Johan hier zijn BOB frustraties mag uiten, mag Anna haar politieke voorkeur uiten.
En de lezer bepaalt of hij/zij het wel of niet wil lezen.

Kees Huizenga zei

Ik reageerde vanmiddag om 15:39 uur onder punt 1 op deze helaas verdwenen reactie:

"Anoniem zei...

@ Belinda
Dat was mij ook al opgevallen.
Verder komt er onder de noemer Wijk en Politiek aldoor een foto langs van 2 pratende mannen. Wie die man rechts is, weet ik niet, maar die linker is Stadsdeelcoördinator Leo van Gent, dezelfde Leo van Gent tegen wie de vijf initiatiefnemers van die site een klacht hebben ingediend bij eerst zijn baas en nu bij de ombudsman. Dus ook zo is het wel degelijk een kinderachtige reactie op hun vertrek uit de BOB omdat Leo van Gent volgens hun had moeten optreden en dat niet gedaan heeft.
(Die Leo is dus 'gemeente' en helemaal geen 'wijk' en geen 'politiek'.)

21 augustus, 2010 13:43"

Einde citaat.

Ik teken hierbij aan dat stadsdeelcoördinator Leo van Gent q.q. een publiek persoon is. Een kernbestuurslid van de BOB valt meestal ook wel op...
Maar om deze bobo's bij de start van een weblog -zonder noodzaak- te laten "schitteren", tot zeer voorspelbare woede bij John Veldman (met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid), lijkt me te veel van het goede! Toch?

Opmerking: wat de beheerder van dit weblog schrijft, is persoonlijk van aard. Johan Fehrmann schrijft dit niet "namens de hele wijk". Deze pretentie heeft hij in het geheel niet.