woensdag 6 mei 2020

BEIJUMBORG (152)


Dagelijks volg ik de berichten over de corona-crisis, via allerlei media. Bij mij thuis zijn dat: twee kranten (Trouw en NRC-Handelsblad), één weekblad (De Groene Amsterdammer), RTL4-nieuws, NOS-nieuws, de radio-nieuwsberichten, BBC News en CNN. Af en toe krijg ik ook nog wat uit Frankrijk toegestuurd (van mijn daar wonende zus) en probeer ik ook nog een Italiaanse krant te volgen (la Repubblica), dus ja: ik geloof wel dat ik een aardig overzicht heb wat er zoal in de wereld over corona gemeld wordt.
 
Het meest interessant vind ik nog wel de dagelijkse cijfers, die ons via het internet vanuit de Johns Hopkins Universiteit in Amerika worden gepresenteerd. Op hun website proberen ze zo nauwkeurig mogelijk alle gegevens van over de hele wereld (inclusief twee cruiseschepen…) te verzamelen en ze per land in een zeer overzichtelijke tabel te zetten. Uit die tabel kun je aflezen hoeveel corona-gevallen zich per land voordoen, hoeveel mensen er op de IC liggen, hoeveel doden er in de afgelopen 24 uur gevallen zijn als gevolg van corona, en - een cijfer waar ik erg in geïnteresseerd ben – hoeveel doden per miljoen inwoners dat zijn. Uit die laatste cijfers kun je zo’n beetje opmaken of de maatregelen per land een beetje effect hebben. 
 
En wat je dan toch ziet, is dat onze buurman Duitsland het gewoon goed doet: in dat land zijn tot nu toe 92 mensen per miljoen inwoners overleden aan corona, terwijl dat bijvoorbeeld in Italië 478 per miljoen inwoners, Nederland 295 per miljoen inwoners en de Verenigde Staten 207 per miljoen inwoners is (deze getallen zijn door mij afgelezen op maandag 4 mei, om 10 uur ’s morgens). En nu begrijp ik nog veel beter waarom de uit Duitsland afkomstige UMCG-microbioloog prof. dr. Alex Friedrich vanaf het allereerste begin van de corona-crisis geroepen heeft dat we ook in Nederland moesten ‘testen, testen, testen’, net zoals dat in zijn geboorte- en opleidingsland gebeurde. In Duitsland gebeurde dat enorm vaak, in Nederland maar mondjesmaat…behalve in Groningen! 

Nou heb ik die Friedrich wel eens gesproken (aardige, razend intelligente man), en ik weet dat hij niet zo gauw boos te krijgen is. Zelfs niet toen TV-presentator Rob Trip hem in een speciaal corona-programma ‘verweet’ dat hij niet vanuit Groningen naar de studio in
Hilversum gekomen was, om daar als deskundige op te treden. Friedrich, die met een straalverbinding in dat programma optrad, bleef kalm, maar ikzelf zat zo’n beetje te koken van woede: hoe haalde Trip het in zijn hoofd om Friedrich dit verwijt te maken, net zoals ‘minister Corona’ Hugo de Jonge dat weken daarvoor ook al gedaan had, toen hij Friedrich verweet dat dat ‘testen, testen, testen’ in Groningen niks zou uithalen. Nou: als we dan toch aan de cijfertjes zijn: minder dan één (1) procent van de landelijke corona-patiënten bevindt zich in Groningen, en minder dan 1/3 % (om precies te zijn: 0,28%) van het landelijke dodental is in Groningen te betreuren. Friedrich had en heeft gewoon gelijk. En die arrogantie vanuit de Randstad kan wel weer een tikkie minder.
 
Leve het UMCG, leve alle noordelijke noeste werkers in de gezondheidszorg!! 
 
Han Borg

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit het feit dat Groningen minder besmettingen heeft volgt niet logischerwijs dat deze Friedrich gelijk heeft. Zo werkt wetenschap niet.

Anoniem zei

Wij zullen u vertellen hoe wetenschap wèl werkt. Lokale marionetten van de New World Order worden ingehuurd met het doel omkoopbare wetenschappers te ronselen die politici van zodanige onderzoeksgegevens moeten voorzien, waardoor deze het Gates-Fauci evangelie kunnen prediken. Uiteraard met het doel om op enigerlei moment het Gates-vaccin verplicht te kunnen slijten, en die gevuld is met niet alleen kwik, aluminium en foetusresten, maar vooral nano-chips waardoor de gevaccineerde met 1 druk op de knop via 5G kan worden koud gemaakt. Juist daarom moet men leren anderhalve meter afstand te houden, zodat er geen storing gaat ontstaan in magnetische strooivelden tussen individuen, en men per abuis de verkeerde burger zou kunnen uitschakelen. Dat de relatie virus/5G bestaat, moge worden aangetoond door het feit dat alle gebieden waar 5G is uitgerold, het hoogste aantal coronamoorden kennen: Wuhan, Lombardije,Brabant, New York City, etc. Bij super- en bouwmarkt dient men bij wijze van extra gehoorzaamheidstraining, netjes in de rij te wachten. Immers dan hebben medewerkers bovendien alle tijd en gelegenheid om de winkelkarren te desinfecteren, zodat de natuurlijke menselijke afweer van burgers nog verder kan worden afgebroken. Geïnfecteerde bejaarden in verpleeghuizen worden om zeep geholpen door ze aan te sluiten op beademingsapparatuur, zodat je zeker weet dat ze door de combi corona met te veel zuurstoftoevoer zullen stikken.
Het gaat hier om de grootste misdaad die ooit jegens de mensheid is gepleegd, een WO3 (waar we middenin zitten) tussen China en het westelijk halfrond. Hierbij zullen de jodenvergassingen uit WO2 verbleken. Wie laat zich nu nog langer opsluiten in zijn huis terwijl de grenzen wagenwijd openstaan voor ieder die maar binnen wil komen en uit de nationale ruif mee wil eten ? Wie laat zich nu nog langer muilkorven met een mondkap waaraan eveneens grote medische risico’s kleven, zowel voor drager als publiek ? En dat terwijl niemand van de elites zich ook maar 1 bal aantrekt van opgedrongen “veiligheids”-maatregelen waaraan alle burgers uit de categorie Bruikbare Idioten zich wèl houden. Ach, het valt te begrijpen : de elites zijn zich er ten volle van bewust dat het hier om de grootste hoax aller tijden gaat !

Anoniem zei

Ik snap niet waarom extreemrechtse randdebielen als bovenstaande anoniem hier telkens weer een platform krijgen. Over vuilnis gesproken...

Anoniem zei

Die 2e anoniem is volstrekt geschift, niet serieus te nemen.

Joost zei

Misschien even een aluhoedje kopen dat lost alles voor je op.

Anoniem zei

Wie wil censureren is bang voor de waarheid.

Anoniem zei

Sommige lieden denken dat alles wat ze roeptoeteren de absolute waarheid is, willen alle rotzooi die ze kunnen bedenken willen uiten en opschrijven. En direct gillen als ze tegengas nemen en slachtoffferrol aannemen en zeuren over censuur.

Anoniem zei

Wie denkt anderen de maat te kunnen nemen en het recht op vrije meningsuiting te ontzeggen, is of een fascist, of een Chinese communist.

Anoniem zei

Er zijn lieden die menen dat ze alles mogen uiten en schrijven, ze hebben er geen weet van dat er grenzen zijn. Vooral rechts denkt dat onterecht. Je mag zeggen blij te zijn dat Pim Fortuin vermoord is, je mag hopen dat Wilders kanker krijgt, zonder te gaan lopen huilen over demoniseren. Alleen is het niet chique.
Je mag de meest lachwekkende complottheoriën in woord en geschrift uiten maar ik raad blogger Fehrmann dit soort lieden af om een podium aan dit soort geschiftheid te geven. Iedereen bepaalt ook wie er in zijn huis op bezoek mag komen, als een halve gare toegang eist en je fascist noemt of verwijt te sencureren als dat geweigerd wordt, dan zou ik het wel weten. Zogezegd cencureert een krant ook als die ingezonden brieven weigert. Alleen kleine jengelende kinderen eisen op dat alles moet kunnen. Johan, bewaak het fatsoen van je blog!

Johan Fehrmann zei

Het gaat weer 'gezellig' en ik vermoed dat een bekende Anoniem (adres bekend)zich weer eens roert. Iedereen en alles de maat nemen, andersdenkenden, columnist Borg, mezelf, maar als hém zelf 'de maat' wordt genomen ben je een communist of fascist. Geen tegenspraak dulden, enkel en alleen het Eigen Gelijk centraal willen stellen...want dat is de 'waarheid.' De Anoniem heeft geen ziekte-inzicht en hij heeft geen benul van zijn intolerantie en dictatoriale houding.

Anoniem zei

Toch mooi dat er nu eindelijk weer eens een dialoog plaatsvindt tussen mensen die er een verschillend gedachtengoed op na houden, zonder dat onwelgevallige meningen de kop in worden gedrukt. Een verademing binnen de totalitaire dictatuur waarbinnen we nu onder het globalisme zuchten. Ga zo door blogger en je krijgt nog eens het Medaille der Vrije Journalistiek opgespeld !

Han Borg zei

Gossie...wat een eenvoudige column toch allemaal teweeg kan brengen! Gelukkig had ik me voorgenomen niet meer op Anoniem te reageren, en dat doe ik dan ook niet. Ik wens hem/haar alleen maar beterschap toe, in alle opzichten.

Johan Fehrmann zei

Ik had bij de eerste (geschifte)reactie niet door dat onze gezellige reaguurder die had geschreven. Zoals vaker tracht hij het beheer hier over te nemen, wat af en toe best komisch is. Nu heeft hij het weer over een 'dialoog' wat bovenstaande in de verste verte niet is. Deze blogger beheert het huis Beijumnieuws, en hij bepaalt wie er binnen mag komen en wat er 'besproken' mag worden. Daar hoeft Anoniem het niet mee eens te zijn, vanzelfsprekend ben je een communist of fascist en pleeg je censuur als je asociale hufterige bezoekers van dit huis buiten de deur wil houden. Maar de blogger heeft het goed gemaakt, hij overweegt om einde middag bij onze anoniem aan te bellen en hij gaat gewoon naar binnen om zijn mening richting de bewoner te uiten. Dat laat anoniem vast wel toe, hij houdt immers niet van censuur, ook niet in het huis dat hij beheert. Het zou nogal van fascisme getuigen als onze communistische vriend mij niet binnen wil hebben om zijn vrijheid van meningsuiting met hem te delen.

Anoniem zei

Voor wie het nog niet wist, en dat zijn er verrassend veel: vrijheid van meningsuiting is geen absoluut recht. Dat geldt overigens voor bijna alle grondrechten. Er zitten beperkingen op. Bovendien gelden grondrechten alleen tussen overheid en burger, niet tussen burgers onderling.