maandag 18 mei 2020

COLUMN UIT LEWENBORG (188)


Denk na!

Als we met z’n allen zo blijven doorgaan komt het niet goed met de coronavirus, die gaat dan weer hard om zich heen grijpen. Vanmorgen moest ik even naar de winkel en o jee, wat was het druk overal. Net of er niets aan de hand is. Vergeten we iets ofzo? De anderhalve meter afstand was nergens te bekennen. Zo deed ik de meest belangrijke boodschappen in één winkel en gauw weer uit het mierennest. 

Op de wegen, paden en bossen wordt het ook steeds drukker en niemand die nog het fatsoen heeft om even aan de kant te gaan zoals men dat in het begin wel deed. Sommige scholen zijn weer open en ook daar is de anderhalve meter niet in acht te nemen, als er twee kinderen of meer al rollebollend op de grond liggen te ruziën en de juf of meester er dan aan te pas moet komen om ze uit elkaar te halen. Fout, je kan kinderen nu eenmaal niet altijd in bedwang houden.

We mogen zelfs weer onszelf mooi laten maken, dat zal voor veel mensen een opluchting zijn. De grijze haren en/of de uitgroei laten wegwerken, je versleten nagels weer piekfijn en je wimpers netjes in model. De winkels zijn weer open en iedereen shopt zich meteen rot. Te druk in de winkels en winkelstraten. Not done! Heb je dan geen kleding meer in je kast, of zijn de kilo’s er aan gevlogen?
Vanaf 1 juni moeten we verplicht met een mondkapje op als we met de bus willen reizen. Ik heb nog steeds nergens gehoord dat die dingen helpen. Het is een soort van schijnveiligheid, wie hou je dan eigenlijk voor de gek…


Nou goed, als het zo doorgaat kunnen we ‘het gezellig’ op het terras zitten wel vergeten. Denkt nu echt iedereen aan zichzelf? Ik hoop toch zo dat de horeca ook weer zijn centen kan en mag gaan verdienen. Er waren mensen met hele goede ideeën, om de stad bijvoorbeeld éénrichtingsverkeer te maken voor wandelende bezoekers en dat die dan bij de ene horecazaak wat kunnen drinken en na een wandeling bij een ander een hapje kunnen eten. Hoe mooi zou dat zijn? Net als het idee om van een restaurant en theater of bioscoop een combinatie uitje te maken. Keigoed allemaal vind ik.
Nu de bestellingen bij de tafeltjes nog om op te nemen. 


Stel er zit al anderhalve meter tussen twee tafels in, waar staat dan de bediening? Zo bedacht ik opeens; je hebt overal apps voor en dat zou ideaal zijn voor deze situatie. Iedereen weet wel dat de horeca niet zoveel kan investeren momenteel, dus de tablets zoals je die gebruikte bij een eetschuur vallen af. Met zo’n app, laten we die de ‘horeca-app’ noemen die ik in mijn hoofd heb zitten word je drankje en hapje bestellen een eitje. Een app voor heel de Nederlandse horeca en dan log je simpel in op de app met je locatie, zoekt de horecagelegenheid waar je zit erbij, in welke stad of dorp dan ook. Je geeft je bestelling door en klaar. Daar moet toch iets mee gedaan kunnen worden.
Bij ruimte gebrek in kleine cafés in shiften gaan werken, dat deden ze ook al bij die grote eetschuren. Niets nieuws aan.


Het zou toch zó zonde zijn als straks de temperaturen verderop lopen en we met z’n allen weer aan huis zijn gekluisterd. 

Denk na mensen, voordat het té laat is!

2020©Vlindertje73

Geen opmerkingen: