vrijdag 15 mei 2020

IEDEREEN WIL HET LIEFST ZO VEILIG MOGELIJK WONENVooral na de twee recente ontploffingen in de wijk is deze blogger zich er nog meer van bewust dat woongenot voornamelijk om veiligheid draait.

Niet dat hij er dagelijks mee bezig is, maar hij is er weer even extra bewust van.

Vergelijk het maar met dat je op een crematie of op een begrafenis bent geweest en je je de dagen extra realiseert dat jezelf ook dood gaat, iets waar je ook niet elke dag mee bezig bent.

Vooral de mensen die op een bovenste etage in de wijk wonen willen in geval van een calamiteit natuurlijk zo snel mogelijk naar de veilige begane grond (nou even niet aan een loeizware aardbeving denken...) afdalen.

Zie foto, Godekenheerd of Holmsterheerd. In de misschien paniek moet je dan je raam opendraaien, de blogger gaat er vanuit dat die vanuit het zicht dat we zien naar links open gaat.

Dan moet je met de rug naar achteren op de vensterbank gaan staan, op tast je rechterbeen naar rechts bewegen totat je een trede voelt, dan de linker voet erbij zetten en je tegelijkertijd aan de dakgoot vastklampen (die niet los moet laten...).
Dan ongeveer tien treden naar beneden schuivelen, dat dat 's nachts op blote voeten gebeurt, want je doet met brand niet eerst je pantoffels aan, zal je verder worst zijn, de overlevings-hormonen gieren door je lijf.

Je landt op het platdak en je denkt aan je laptof en flatscreen-tv die je boven achter hebt gelaten.

Maar de vlammen zijn inmiddels door het raam vanaf het platdak zichtbaar.
Vanaf het platdak kun je dan het beste in de bosjes springen, grote kans dat je je been dan niet breekt.

Gelukkig, er is hier geen brand. En er woont een volwassenen en geen kind.
De blogger kijkt nog even naar de foto en hij ziet ook een plat dak boven de rij dakpannen. dus je kan ook naar boven klimmen.

Zo kan die wel weer, deze blogger wenst eenieder die dit leest veel veiligheid(sgevoelens) toe.

1 opmerking:

Henk zei

is heel lastig om vanuit dat raam te vluchten want is een klapraam.
hoe ik dat weet? omdat ik daar woon ;)