zaterdag 30 mei 2020

LENTE T.H.V. KOERSPAD-MEEDENPAD (13)


De meest saaie serie op Beijumnieuws laat deze keer prachtige Hollandse wolken zien.

Zie afbeelding boven.

Zien we daar een straaljager-streep tussen twee wolkenpartijen?

Ook zeer spectaculair en boeiend, de sloot die we op bovenstaande foto langs het Meedenpad zien lopen groeit langzamerhand dicht.

Echt waar, en deze blogger tracht er een dezer dagen nog een video van te maken, er zijn vooral 's nachts grootschalige concerten te horen. En dat tijdens corona....kikkerconcerten....wat gaat het 's nachts tekeer (weet deze blogger die zelf ook op de rand Beijum-Kardinge woont).

Foto links, binnen een halve minuut van bovenstaande afbeelding genomen. De hemel was bijna helemaal bedekt met wolken. Een Surinaamse vrouw liet haar hond uit, ze had zo'n typische stoffen 'zak' achter op haar hoofd waar Surinamers vaak hun overtollige haren instoppen.

Boeiend allemaal toch? Hoe ziet het er hier over een week uit? Zal het gras al hoger gegroeid zijn?

Een wolkenloze hemel?
Op de eerste zaterdag van juni 2020 weten we meer tijdens dit spannende vervolgverhaal.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat vooral opvalt in de fotoserie, is dat iedere foto even saai en kleurloos ( behalve het groen dan) is als de ander.
Ik bedoel zonder kleurige bloeiende planten.

Alle slootkanten behoren vol te staan met Blauwe en Gele Lissen met Waterlelies of Hoefblad met Kattestaart of Koekoeksbloem of met de Grote Lisdodde bijvoorbeeld.

Het voetpad langs de Zuidwending staat sinds de bomen werden gekapt, vol in bloei. Een lust voor het oog en een weelde voor Insecten en Bijen.

Waarom kan dat niet langs het Koerspad / Meedenpad of de Beijumerweg Gemeente Groningen?

We leven in een tijd waar de Wilde Natuur en de bijbehorende Bijen en Insecten uitsterven.
Stop met het te vaak maaien Gemeente. Neem het maaisel mee. Stop met het herhaaldelijk leeg scheppen van de sloten. En plant vaste Inheemse Kruiden en Vaste Planten!!!

Afz. Ed Krikke

Blijf vooral doorgaan met fotograferen Johan. Laat maar zien hoe ontzettend slecht de Gemeente Groningen omgaat met onze natuur.