zondag 3 mei 2020

OP ZOEK NAAR (MOGELIJK) MEER EXPLOSIEVEN


Er lopen meer mensen van de pers en politie rond dan 'gewone' nieuwsgierige burgers.
Een lang zwart scherm is voor de Wibena-flat opgetrokken om al te nieuwsgierigen het zicht te ontnemen.

Een beveiliger houdt de afzetting bij het rood-witte politielint secuur in de gaten, er ligt een hoop paardenpoep afkomstig van een politiepaard op de weg.

Beijum en met name de Wibenaheerd gaat zijn derde dag in wat betreft de ontwikkelingen rond de 'explosieflat.'
Die ontwikkelingen zijn nog niet ten einde omdat wordt verondersteld dat er nog meer explosieven in het bewuste pand aanwezig zijn. Ook een tuin wordt onderzocht.

Deze blogger ging tegen half drie even poolshoogte nemen, het was rustig bij de rotonde waar de bewuste flat aan staat, gemoedelijk zelfs wel. Zonnetje kwam door.

Totaal geen paniek, wel wordt e.e.a. vanzelfsprekend grondig onderzocht.

Ondertussen circuleert er een hardnekkig gerucht door de wijk dat de explosie van vrijdagavond met een kapotte kachel te maken zou hebben.

Dat wordt (ongefundeerd) op Facebook geponeerd. en een ex-bewoner van de flat schreef gisteren als reactie ((10e reactie):
Bijzonder dat er niemand over de beruchte gevel kachels praat. Toen ik vroeger op nr 53 woonde waren er al problemen ermee. De kachels zitten aan de buitengevels. Zie roosters buitenzijde. Wij hadden toentertijd ook al eens brand door deze geweldige kachels. (Not). Misschien eens kijken naar onderhouds gegevens van de kachels. En ja als er andere (explosieve sroffen aanwezig zijn) waarom is dit direct een link naar de explosie. Allemaal ideeën en geruchten. Is vuurwerk ook een explosieve stof?. Nijestee is zeker niet onschuldig ws. In onze tijd werden de kachels al niet schoongemaakt, of de nodige jaarlijkse inspectie gedaan. .

Bewoner Wesley, buurman van de bewuste flat, is bij zijn moeder in huis aan de Bentismaheerd ingetrokken (in het bericht van vannacht zien we hem met zijn hond Boy op de foto, hond mocht na vele uren uit huis worden gehaald). Wesley,lid van de Gemeenteraad van Groningen: "Iedereen dacht als eerste aan de kachels, maar die zijn gisteren gecheckt. Is niet zo, het gaat daadwerkelijk om explosieven."

De nabije tijd zal leren wat voor verhaal er daadwerkelijk achter de explosie zit.

Geen opmerkingen: