zondag 31 mei 2020

IN ACTIE VOOR EEN AED IN DE NIJENSTEINHEERD (Wibenaheerd!)


In de Nijensteinheerd zijn we bezig met een buurt AED actie. We hebben aardig wat donateurs, maar we zijn er nog lang niet. We hebben nog maar 9 dagen. Zou jij er aandacht aan willen besteden in de hoop meer donateurs te krijgen en het gestelde bedrag te halen? De link is: https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-nijensteinheerd-9736-groningen-2?utm_source=kentaa&utm_medium=facebook&utm_campaign=buurtaed

Bovenstaand bericht kwam gisteren binnen via lezeres Hanneke.


U ziet haar op de foto die ze instuurde.

Je hebt overal kanjers in de wijk. Opwaartse krachten. Mogen in dit verband de straten Nijensteinheerd en Wibenaheerd even extra benoemd worden?

Hanneke: "De AED willen we in de Nijensteinheerd hebben, maar bewoners uit de Wibenaheerd, of bezoekers, kunnen er, als het er is, ook van meeprofiteren."
Deze blogger herhaalt, en niet zonder reden: in de Wibena- en Nijensteinheerd.

Hanneke, vertel!!

"Enkele weken geleden is er een man in elkaar gezakt aan de rand van de Nijensteinheerd. Hij is gereanimeerd door buurtbewoners. Een AED was dichtbij niet voor handen. Toen heb ik een actie opgezet voor een buurt AED. Die kan dan aan mijn gevel. Ik woon vrij centraal in de heerd. Eerst via Facebook en whatsapp ruchtbaarheid gegeven aan de actie. Later bij elke bewoner een brief door de bus gedaan met het verhaal en het verzoek tot donatie. Alhoewel we al 42 donateurs uit de heerd hebben, komen we nog ongeveer 700 euro te kort. Ik heb de ondernemers in Beijum een brief gegeven met het verzoek tot sponsoring en 2 radio stations benaderd, maar tot nu toe zonder succes.Over 8 dagen loopt de actie af. Is er dan niet genoeg geld dan krijgt iedereen zijn inleg keurig terug gestort, maar dan hebben we ook geen AED..... "

Een jaar geleden...een soortgelijke succesvolle actie in de Jensemaheerd

De AED's in Beijum

Doneren? Zie hier

Geen opmerkingen: